Esenyurt Belediyesi'nden lise adaylarına tercih desteği

Esenyurt Belediyesi, LGS'ye giren lise adaylarına tercih sürecinde uzman danışmanlarla destek veriyor.

Esenyurt Belediyesi LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak öğrencilere danışmanlık hizmeti veriyor. Üç ayrı merkezde düzenlenen LGS Tercih Günleri’nde uzman danışmanlar, kendileri için en uygun okulu seçmelerinde öğrencilere yardımcı oluyor.


2 Haziran’da yapılan LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerin tercih heyecanı da başladı. Esenyurt Belediyesi, bu süreçte kendileri için en uygun okulu seçmelerinde öğrencilere yardımcı olmak amacıyla LGS Tercih Günleri düzenledi. Belediyenin Sürekli Eğitim Merkezi, Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi ve Öğrenci Destek Ofisi’nde verilen tercih danışmanlık hizmetiyle uzman eğitmenler, öğrencilere tercihleri konusunda yardımcı oluyor. 17 Temmuz’a kadar devam edecek tercihlerde rehber öğretmenler, öğrencilerle birebir görüşerek, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun okulları seçmelerine yardımcı oluyor.


Başkan Özer: “Eğitiminiz bizim en önemli önceliğimiz”

Eğitime her anlamda desteklerini sürdüreceklerini söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sosyal medya hesabından tercih danışmanlık hizmetinin başladığını duyurarak, “Sevgili öğrenciler, sizlerin eğitimi bizim en önemli önceliğimiz. Bu nedenle uzman rehber öğretmenlerimiz ile LGS tercih sürecinde sizlere destek olmak için rehberlik hizmeti sunuyoruz. Doğru lise tercihini yapmak ve tüm sorularınıza cevap vermek için hepinizi merkezlerimize bekliyoruz” dedi.


Yetkililer, tercih danışmanlık merkezlerinin 17 Temmuz 2024 tarihine kadar 10.00 ila 16.00 saatleri arasında hizmet vereceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

8 Temmuz 2024 Bursa hava durumu, Pazartesi günü hava nasıl olacak?

İstanbul Haberleri Haberleri