‘Erdoğan’a hakaret’ten tutuklanmıştı: Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hayatını kaybetti

"Ekmek aptal toplumların gıdasıdır” dedikten sonra gözaltına alınan ve sonrasında ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret’ten tutuklanan ve kısa süre sonra tahliye edilen Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, hayata veda etti.

Ekmek Üreticileri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar'dan acı haber geldi. Kolivar'ın ölüm haberini avukatı Bilge Çiftçi Kolivar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Öte yandan Kolivar'ın kişisel sosyal medya hesabı üzerinden "Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Hepimizin başı sağ olsun… Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası ve Cihan Kolivar vekili Av.Bilge Çiftçi Kolivar" paylaşımı yapıldı.

Cihan Kolivar kimdir?

1957'de Rize'de doğan Cihan Kolivar, iş hayatında fırıncılık ve ekmek üretimi sektörüne yöneldi. Daha sonra Kolivar, Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanlığı görevine seçildi.

İstanbul Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 7 Kasım günü katıldığı bir televizyon programında ekmeğe zam yapılmasıyla ilgili konuşmuştu.

Kolivar katıldığı programda "Siz temel gıda maddesi olarak görüyorsunuz ama ben ekmeği saymıyorum. Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey söylüyorum, bu bir ezber değil. Kişi başı tüketim bizde 210 kilo; İsveç, Norveç, Japonya’da ise 50 kilo. Toplumumuz ekmekle doyduğu için 20 yıldır böyle yöneticiler başımızda duruyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bu konuşma sonrasında 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan hakkında resen soruşturma başlatılan Kolivar, gözaltına alınarak 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 9 Kasım'da tutuklanmıştı. Kolivar avukatlarının tutukluluğa karşı yaptığı itiraz sonrasında 17 Kasım'da tahliye edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Son dakika: Marmara'da deprem mi oldu? Şiddeti kaç büyüklüğünde, merkez üssü neresi 4 Eylül 2024
Çocukların tehlikeli yolculuğu: Motosiklete tutunarak sokaklarda gezdiler!
Boğaz'da denize giren adam boğulma tehlikesi geçirdi, yardıma polis koştu

İstanbul Haberleri Haberleri