Engelli çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ni gezdi, tavşanları besleyerek unutulmaz anlar yaşadı

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi bu hafta engelli çocukları ve ailelerini ağırladı. Düzenlenen etkinlikte çocuklar ilk olarak müzeyi gezdi ardından ise tavşanları besleyerek unutulmaz anlar yaşadı.

Beylikdüzü'nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, bu hafta çok özel misaferlerine kapılarını açtı. Düzenlenen etkinlikte engelli çocuklar ve aileleri müzeyi ziyaret ederek keyifli vakit geçirdi. Müzeye gelen çocuklar, meşale, konfeti ve sazlarla karşılandı. Çocuklar, hep birlikte sazla çalan şarkılara eşlik ettiler.

Müzeyi gezen çocuklar tavşanları beslemeyi ihmal etmedi

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde bulunan mumya balıkları yakından görme fırsatı bulan çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Müze’deki balıklar hakkında çocukları bilgilendiren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, daha sonra çocuklara ve ailelerine balık ekmek ikram etti. Özel çocukları ve ailelerini tesiste ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Balcı, “Özel çocuklarımızla bugün güzel ve keyifli bir gün yaşadık. Önce onlarla birlikte minik dostlarımızın öğle yemeğini verdik. Daha sonra müzemizde bulunan mumya balıkları birlikte inceledik. Engelliler haftasında çok fazla yoğunluk olduğu için onları bugün ağırladık. Kardeşlerimizi çok seviyorum” ifadesini kullandı

Balıklar çocukların çok hoşuna gitti

Kardeşlerimize her şey feda olsun diyen Balcı, “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Balıkçı Kenan olarak her zaman özel gereksinimli kardeşlerimizin yanındayım. Bugün de onlarla birlikte keyifli, güzel bir gün yaşayalım istedik. Balıklardan, denizden ders aldılar. Çok hoşlarına gitti. Onlara hoş geldin partisi de yaptık. Herkes eğlendi coştu. Değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu değerlerimize gönül verdikleri için, gönülden sarıldıkları için emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Çocuklar mutluysa bizde mutluyuz

Çocukların Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde mutlu vakit geçirdiklerini ifade eden vakıf sorumlusu Meliha Akyıldız, “Bugün özel çocuklarımızla burada buluşmaktan çok mutluyuz. Kenan bey sağ olsunlar bizleri ağırladılar. Çocuklarımız müzeyi ziyaret etti. Balık ekmek yedi. Bu organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür ederim. Çocuklarımız çok mutlular. Hepsi birbirinden değerli özel çocuklarımız” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Meriç Nehri'ndeki kayık gezintisi ne zaman başlıyor, gezide ücret kaç TL, tekneler saat kaç arası hizmet verecek?
Özlem Kumrular'a veda: Son yolculuğuna uğurlandı
Beşiktaş'ta gece kulübü yangınında 29 kişi can vermişti! İstenen cezalar belli oldu

İstanbul Haberleri Haberleri