Ekrem İmamoğlu'nun diploması sahte mi? Murat Ongun'dan iddialara yanıt geldi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğu iddialarına İBB Teyit ve Murat Ongun'dan yanıt geldi.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle hakkında 'siyasi yasak' istenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kez de üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla karşı karşıya.

Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, katıldığı bir programda Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğunu iddia etmişti.

Erdem Atay'ın iddiaları sonrası Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun sosyal medya hesabından iddiaları yalanlayan paylaşım yaptı.

İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasını paylaşan Ongun, şu ifadeleri kullandı:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans (üniversite) diploması üzerinden polemik çıkartmaya çalışanlar için ayrıca YÜKSEK LİSANS belgesini de bilgi için sunarız.

İBB TEYİT’TEN İDDİALARA YANIT

İmamoğlu’nun üniversite diplomasının şaibeli olduğu iddialarına bir yanıt da İBB'den geldi.

İBB Teyit’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiasının uydurma olduğu belirtildi ve mezuniyet belgesinin fotokopisi paylaşıldı.

Açıklamada, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğu bunun hem İBB ve hem de üniversite arşivinde yer almakta olduğu kaydedildi.

Açıklamada "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen uydurmadır. Sayın İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Aşağıda fotokopisini paylaştığımız mezuniyet belgesi İBB ve üniversite arşivinde yer almaktadır." denildi.

ERDEM ATAY NE SÖYLEMİŞTİ?

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, katıldığı programda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti.

İmamoğlu'nun diplomasının sahte olduğunu ileri süren Atay, "İmamoğlu'nun diploması sahte. İmamoğlu Kıbrıs'ta okudu, orayı kazandı. Oradan 1987'de başka bir Kıbrıs üniversitesine geçti. Sen ya dikey geçiş yaparsın ya da yatay geçiş yaparsın. Hem dikey hem yatay geçiş yapamazsın. Orada okuduğu mühendislik bölümünden yatay geçişle İstanbul Üniversitesi'ne geçti. Daha önemli bir şey var. İmamoğlu'nun o zamanlar okuduğu Girne Amerikan Üniversitesi'ni YÖK onaylamıyordu" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bugün yaşanan acının öznesi "Narin çocuk"
Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen sosyal medyayı ikiye böldü! Torpil iddiaları gündeme geldi
Galatasaray’a soğuk duş! Zalewski gelmekten vazgeçti!

İstanbul Haberleri Haberleri