Ekrem İmamoğlu'na 'azmanbüs' çağrısı: 'Bir an önce vazgeçin'

36 ekoloji oluşumu ve 53 doğa savunucusu imzaladıkları metinde İmamoğlu'na "İstanbul Adaları'nın dokusuna ve yaşam kültürüne zarar verecek her türlü uygulamadan bir an önce vazgeçin ve Azmanbüsleri kaldırın" çağrısında bulundu

MÜGE CESUR- 36 ekoloji oluşumu ve 53 doğa savunucusu yaptıkları açıklamada, İmamoğlu'na çağrıda bulunarak, “Adalar’ın kültürel ve doğal mirasını korumak adına Adalar halkının yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Sayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrımızdır. İstanbul Adalar'ı hala güçlü bir şekilde sayfiye yeri olma özelliğini koruyan, yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da güzide yerleşim yerlerinden biridir. Adaları bugüne kadar diğerlerinden ayıran en temel özelliği ise motorlu araç trafiğine-yasalarda belirtilen bazı istisnalar dışında-kapalı olmasıdır. Bu özelliği ile Türkiye’nin yaya bölgesi olan tek ilçesi ve dünyada da sayılı örnekten biridir. Eşsiz güzelliği ve özgünlüğüyle pek çok sanatçıya ilham olmuştur. Zengin bir kültürel mirası barındıran İstanbul Adalar’ı görece korunmuş olması sebebiyle hala sivil mimarinin en nitelikli örneklerini görebildiğimiz bir açık hava müzesidir. Süreci endişeyle takip ediyor, bu özel coğrafyayı korumak için mücadele veren adalılara yapılan dayatmayı doğru bulmuyoruz” denildi.

Azmanbüsleri kaldırın

“Sizinle birlikte 2019 yılında seçim sonuçlarındaki başarınıza yapılan saray darbesine karşı durmuş insanlar olarak doğru tutumu alacağınıza inanıyoruz” denilen açıklamada, “Halkla uzlaşı ve müzakere yolunda diyalog prensibinden uzaklaşmış olmanız süreci anti demokratik bir zemine taşıyor. Haklı oldukları bu mücadeleyi selamlıyor, Adalar’ın kültürel ve doğal mirasını korumak adına Adalar halkının yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İstanbul Adaları'nın dokusuna ve yaşam kültürüne zarar verecek her türlü uygulamadan bir an önce vazgeçin ve Azmanbüsleri kaldırın. Bir dünya mirası olan İstanbul Adaları’na dair alınacak her kararın üst düzey bir hassasiyet ve incelikle alınmasını, zengin kültürel mirasının ancak insanıyla var olmaya devam edeceğinin bilinciyle hareket edilmesini tüm samimiyetimiz ve kararlılığımızla öneriyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Restoran müdüründen hayat kurtaran manevra
Formula 1 Macaristan Grand Prix'sinde pole pozisyonu Lando Norris'in
Aniden yola fırlayan çocuğa otomobil çarptı

İstanbul Haberleri Haberleri