Ekrem İmamoğlu, Youtube kanalından paylaştı: Ayhan Sicimoğlu ile İstanbul Lezzetleri belgeseli

Ekrem İmamoğlu Youtube kanalından 'Ayhan Sicimoğlu ile İstanbul Lezzetleri' konulu belgeseli paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ünlü müzisyen ve TV programcısı Ayhan Sicimoğlu, 'Ayhan Sicimoğlu ile İstanbul Lezzetleri' belgeselini Youtube kanalından paylaştı.

Sosyal medya hesabı X üzerinden belgeselin ufak bir kesitini paylaşan İmamoğlu, İstanbul’un kültürüne ve mutfağına ilgi duyan herkesi belgeseli izlemeye davet etti.

İmamoğlu paylaşımında "Ayhan Sicimoğlu ile İstanbul Lezzetlerini tanımak ister misiniz? Bu belgesel İstanbul’a, kadim kültürüne ve mutfağına ilgi duyan herkes için hazırlandı. YouTube kanalımdan tamamını izleyebilirsiniz; " ifadelerini kullanarak belgeselden ufak bölüm paylaştı.

Youtube kanalında "İstanbul Lezzetleri'yle, göç, kültürel kimlik ve yemeğin birleştirici gücü gibi temaları keşfeden, İstanbul'un zengin mutfak mirasını inceleyen etkileyici bir belgesel-drama yolculuğuna çıkıyoruz" diyen İmamoğlu şunları yazdı:

İstanbul Lezzetleri’yle, göç, kültürel kimlik ve yemeğin birleştirici gücü gibi temaları keşfeden, İstanbul’un zengin mutfak mirasını inceleyen etkileyici bir belgesel-drama yolculuğuna çıkıyoruz.

Ünlü müzisyen ve TV programcısı Ayhan Sicimoğlu, Sicilyalı arkadaşı Turi’den bir kartpostal alır. Turi, İstanbul’un ünlü lezzetlerini sadece bir gece içinde tatmak istemektedir. Bu meydan okumaya ilgi duyan Ayhan, İstanbul’un benzersiz kültürlerin ve tarihlerin harmanlandığı olağanüstü bir mutfak şölenini düzenlemek için göreve koyulur.

Ayhan Sicimoğlu, İstanbul’un labirent gibi sokaklarında dolaşırken, film binlerce yıl boyunca göçün, şehrin yemek kültürü üzerindeki derin etkisini ortaya koyar. Samimi sohbetler ve paylaşılan yemekler aracılılığıyla çeşitli mutfak geleneklerinin zamanla nasıl karıştığını ve geliştiğini görürüz, bu da yemeğin köprüler ve bağlar kurmaktaki dönüştürücü gücünü açığa çıkartır.

“İstanbul Lezzetleri” sadece yemekleri takdir etmenin ötesine geçiyor; her yemekle özdeşleşmiş hikâyeleri ve anıları açığa çıkarıyor, İstanbul’un çeşitli sakinlerinin mutfak kültürüne nasıl katkıda bulunduğunu gösteriyor. Film, yemeğin milletlerle ilişkili olduğu fikrine meydan okuyor, onun yerine coğrafyayla biçimlendiğine vurgu yapıyor. Kültürleri eriten bir pota olan İstanbul, sınırları aşan benzersiz bir tat deneyimi sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mersin'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Bağcılar'da emekli polis memurunu öldüren gaspçı tutuklandı
Diyarbakır'daki yangında ölen amca ve yeğen, yan yana toprağa verildi

İstanbul Haberleri Haberleri