Ekrem İmamoğlu 'Kılıçdaroğlu' kararını 'siyasi' buldu: 'Suç kaydı olup ortalıkta gezenlere işletin'

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı tepkileri de beraberinde getirdi. İmamoğlu da Kılıçdaroğlu hakkında çıkan kararı eleştiren isimlerden biri oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine açılan davada İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “zorla getirme” kararı verdi.

Kararın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır." ifadeleriyle tepki göstermişti.

"KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu hakkında verilen 'zorla getirilme' kararına sessiz kalmadı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na devam eden bir dava sebebiyle verilen zorla getirme kararını 'siyasi' buldu.

Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu belirten İmamoğlu "Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin. 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na devam eden bir dava sebebiyle verilen zorla getirme kararı hukuki değil siyasidir. Bu süreçte Kemal Bey’in sonuna kadar yanındayız." sözlerini sarf etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

AK Partili Ramazan Denli'den Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu'na: 'Bahaneniz hazır'
İstanbul’da takip ettiği kadını sözlü tacizde bulundu: Şüpheliye otobüste meydan dayağı
Yolcu otobüsünde gerginlik...TikTok'ta yayın açan kişiye böyle tepki gösterdi: 'Senin karına yapsalar...'

İstanbul Haberleri Haberleri