Eğitimde skandal! Din kültürü öğretmeni öğrencilerden velilere uzandı: 'Din nedir' sorusuna baskıyla cevap istedi

İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Emine Hasan Aytaçman İlkokulu'nda yaşanan durum eğitimde gelinen noktayı gözler önüne serdi.

İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Emine Hasan Aytaçman İlkokulu'nda dini konularda eğitim vermesi beklenen din kültürü öğretmeni öğrencilerden velilere uzandı.

İddiaya göre Emine Hasan Aytaçman İlkokulu'nda bir din kültürü öğretmeni, ders sırasında öğrencilerden ailelerinin 'din nedir' sorusuna yanıt vermesini istedi.

Bunun üzerine öğrenciler konuyu ailelerine anlattı. Ancak veliler bu durumdan rahatsızlık duyarak konuyu okul müdürü ile konuşmaya karar verdi.

Veliler şikayetçi oldu

Birkaç veli okul müdürü ile durumu konuştu. Fakat müdür yardımcısı din kültürü öğretmeninin velilerden 'din nedir' sorusuna yanıt istemesini normal buldu. Durumu olağan karşılayan müdür yardımcısı, din kültürü öğretmenini savunmaya geçerek karşısında geçip şikayetçi olan velilere 'Kötü bir niyet yok bunda' yanıtını verdi.

'Müfredata uygundur' dedi, din öğretmenini savundu

Velilere 'müfredat' savunmasını yapan müdür yardımcısı ardından velilerin şikayetini dikkate alacağını belirterek gönderdi. Ancak olay bununla da sınırlı kalmadı. Yaşanan olay sonrasında din kültürü öğretmeni ders sırasında çocuklara ailelerinden yanıt istediği soruyu öğrencilerden cevaplamasını istedi. Öğrencilerden biri "Annem bu soruya cevap vermeyecekmiş" ifadelerini kullanırken din öğretmeni ise "Annen bu soruya cevap vermek zorundadır" şeklinde karşılık verdi.

'Hz. Muhammed'i çok seviyorum' yazılı tişörtle dolaştırılacaklar

Öte yandan dersine devam öğretmen, 'cennet ve cehennem' konusunu işlediği esnada 'Müslüman olmayanlar cehennem gidip yanacaklar', 'Ateşten kazanlara atılacak' şeklinde ifadelerle konuyu anlatması öğretmen hakkında şikayet edilen konulardan biri oldu.

Din kültürü öğretmeninin sonrasında haftaya beyaz bir tişörtün üzerine 'Hz. Muhammed'i çok seviyorum' yazdıracağı ve bu tişörtleri öğrencilerin üzerinde giydirip okulda tüm gün dolaştıracakları öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Arnavutköy’de pazar yerine park edilen araç zor anlar yaşattı: El birliğiyle müdahale ettiler
Borsa günü nasıl kapattı?
Kayseri'de keçe fabrikasında yangın: Saatler sonra kontrol altına alındı

İstanbul Haberleri Haberleri