Devlet okulunda kayıt ücreti skandalı: O anları kayda aldı

MEB "2024-2025 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler" genelgesine göre, kayıtlar esnasında ücret alınmayacağı belirtilirken Esenyurt Orhangazi İlköğretim Okulu'nda kayıt için para istendiği iddia edildi.

Okulların açılması öncesinde bazı okullar velilerden kayıt ve bazı giderler için bağış istiyor. Öte yandan iddia edilen rakamlar, 150 bin lirayı buluyor. Yönetmeliklere göre, okulların kayıt parası ve bağış istemesi yasak ancak buna rağmen okul idareleri kayıt paralarını istemeyi sürdürüyor.

NTV'nin haberine göre bazı okulların kayıt için velilerden bağış adı altında para talep etmesi yeniden gündeme geldi. Öğrencilerin kayıtları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından otomatik olarak yapılmasına rağmen bazı okullar velilerden kırtasiye, temizlik, bakım ve onarım giderleri adı altında yüksek tutarda bağış yapmalarını istiyor. Aksi takdirde, öğrencinin kaydının yapılmayacağını belirtiyor. İddiaya göre 150 bin lira isteyen okullar var.

MEB GENELGE GÖNDERMİŞTİ

MEB "2024-2025 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler" başlıklı yayımladığı genelgesinde öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu ücret alınmayacağının altı çizilmişti.

KAYIT PARASI İDDİASI

Ancak MEB'in yayımladığı genelgeyi yok sayan okul idarecileri, kayıt parası adı altında yüksek miktarlarda para istemeye devam ediyor. İddiaya göre bunun son örneği de Esenyurt Orhangazi İlköğretim Okulu'nda yaşandı.

Esenyurt Orhangazi İlköğretim Okulu'na çocuğunu kaydettirmek isteyen veliden 25 bin TL kayıt ücreti istendi.

Bunun üzerine veli, okul tarafından istenen kayıt ücreti üzerine parayı yanına alarak okulun yolunu tuttu.

Okul tarafından 25 bin TL istenirken 2 çocuk okuttuğunu söyleyen ve masraflar karşısında zorlandığını ifade eden veli ücretin biraz daha düşürülmesini talep etti.

Okul yöneticisi tarafından bu istek kabul edilirken veli ise yanına aldığı 22 bin TL'yi sayarak karşısındaki kişinin eline verdi. Veli ise o anları kayıt altına aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

"Biz yeni değil geri geldik"
İstanbul'da 3 Ekim günü barajlar alarm veriyor: Doluluk yüzde 8'e düştü
8 yıldır aranıyordu: Ankara'da evde yakalanan firari FETÖ'cü eski hakim tutuklandı

İstanbul Haberleri Haberleri