Devlet okullarında hijyen sorunu...MEB'e göre okullarda temizlik sorunu yoktu, görüntüler aksini gösterdi

MEB'in tasarruf tedbirleri kapsamında okulları temizlememesi sınıflarda oluşan temizlik ve hijyen sorunlarını gündeme getirdi. İstanbul Feriköy Necdet Kotil İlkokulu'nda da sınıfların toz ve pislik içerisinde olduğu görüldü.

Okullarda temizlik personelin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı'ndan karşılanmasına karar verilmesinin ardından ücretin ayda 8 bin 447 lira olması personellerin bulunamamasına neden oldu. Ücretin düşük olması talebin az olmasına yol açarken okullarda temizlik personeli eksikliği velilerin ve öğrencileri zor durumda bırakıyor.

MEB'E GÖRE OKULLARDA TEMİZLİK SORUNU YOK

Temizlik personeli bulunamayan okullarda, okullar veliler ve öğrenciler tarafından temizlettirilmeye başlandı. Okullarda sınıfların, tuvaletlerin pislik içinde olması öğrencilerin kolay şekilde hastalanmasına davetiye çıkardı.

Ancak velilerin şikayetlerine rağmen MEB'e göre okullarda hijyen sorunu yok. Geçtiğimiz gün MEB tarafından yapılan açıklamada Türkiye genelinde "okullarda temizlik sorunu varmış gibi" gösterildiği ve ihtiyaç veya talep olmadığı hâlde algı operasyonu yapılmaya çalışıldığı savunulmuştu.

OKULDA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER MEB'İN AKSİNİ GÖSTERDİ

İstanbul Feriköy Necdet Kotil İlkokulu'nda ortaya çıkan görüntüler MEB'in aksini söyledi. Veli tarafından kayıt altına alınan görüntülerde sınıfın pislik içinde olduğu görüldü.

Öte yandan velinin iddiasına göre aynı durum tuvaletler içinde geçerli. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler kısa sürede ilgi gördü ve çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Çocukların sağlıksız ortamda eğitim görmesi velileri de kaygılandırıyor. Konu hakkında harekete geçen veliler, sınıfları temizlemeye çalışsa da okullarda yaşanan temizlik sorunu gitgide büyüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yarın hava nasıl olacak?
Güney Koreli heyet İstanbul Boğazı'nda deniz çayırlarını inceledi
Usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu'na veda töreni

İstanbul Haberleri Haberleri