Denizden çıkanlar şoke etti: Büyü yapıp denize atıyorlar

Çevre Haftası ve 8 Haziran Marmara Denizi Günü kapsamında İstanbul Boğazı'nda denizde dip temizliği yapıldı. Ortaköy'den denize giren dalgıçlar denizden cam şişe, demir parçası ve taşa sarılmış muska çıkardı. Denizden çıkarılan eşyalar sahilde sergilendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ ekipleri deniz temizliğinde farkındalığı artırmak için İstanbul Boğazı'nda temizlik etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında Ortaköy'den denize giren dalgıçlar denizde temizlik yaptı. Denizden çıkarılan cam bardak, şişe, demir parçası ve taşa sarılmış muska daha önce çıkarılan malzemelerle birlikte sahilde sergilendi. Dalgıçlar daha sonra denizde Türk bayrağı açtı.

"BÜYÜ YAPIP DENİZE ATIYORLAR"

Sualtı Arama Kurtarma Amiri Nurettin Ünal " Bugün yine denizden poşet, şişe tarzı atıklar çıktı. İlginç olan ise bu taş. Büyü yapıp bu şekilde denize atıyorlar. Biz de bunları deniden çıkarıp büyüleri bozuyoruz. Bu bölgede geçen seneye göre daha az atık çıkarttık. Her sene farkındalık artıyor. Böyle giderse denizlerimiz tertemiz olur" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

PKK'nın talimatıyla 5 ayrı noktada orman yangını çıkartmıştı: Sanığın cezası onandı
Denizli'deki orman yangının çıkış sebebi belli oldu: 3 kişi gözaltında
Dalgıçlar denizin dibinden muska çıkardı!

İstanbul Haberleri Haberleri