Cüneyt Yüksel: Dünyaya örnek olacak proje!

Esenyurt'ta temeli atılan “Eğitim Kampüsü” projesinin yüzde 70'i tamamlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, “Eğitim alanında dünyada örnek olacak bir proje” diye konuştu.

BARIŞ KIŞ- AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer ve Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Esenyurt'ta yapımı devam eden Avrupa’nın en büyük ve en donanımlı “Eğitim Kampüsü”nde incelemelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimden önce temeli atılan projenin yeni yıla yetiştirilmesi hedefleniyor. Proje bünyesinde 5 anadolu lisesi, 1 fen lisesi, 1 mesleki ve teknik anadolu lisesi, 1 anadolu imam hatip lisesi, 1 planetaryum, 1 bilim sanat merkezi, 1 erkek 1 kız öğrenci yurdu, kütüphaneler, konferans salonu, açık ve kapalı spor salonları, ibadethane, atölyeler yer alıyor.

Bir çivi çakılmadı

İnceleme sırasında konuşan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, projenin tamamlanması ile birlikte Esenyurt’un eğitim probleminin ortadan kalkacağını söyledi. “Taklitler asıllarını yaşatır” diyen Özer, Esenyurt Belediyesi'nin söz verdiği eğitim kurumlarını 4 yıldır hayata geçiremediğini savundu. Özer, Esenyurt Belediyesi’nin eğitim için bir çivi dahi çakmadığını iddia etti. Özer, “Cumhurbaşkanımızın temelini atmış olduğu Türkiye'nin en büyük eğitim kampüsü, ülkemizin gelecek vizyonuna ayna tutan bir projedir” açıklamasında bulundu.

Yılbaşında bitecek

İlçe Başkanı Harun Özer, “Bu lise kompleksi dünyada ikinci ve Trükiye'de birinci. Seçim döneminde çok gelemedik. Bugün yetkililerden bilgi aldık. Yüzde 70'i bitmiş durumda. İnşallah yıl sonuna kadar tamamının bitmesi planlanıyor. Devasa bir yatırımın içerisindeyiz. Milli Eğitim Bakanlığı'mızın başlattığı bu proje bittiğinde yaklaşık 10 bin öğrencimize hizmet verecek” dedi. “Eğer yapılabilirse birkaç blok yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilecek” diyen Özer, “Yılbaşına kadar tamamı bitirilecek” ifadelerini kullandı. Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Esenyurt'ta eğitime 4 buçuk milyar TL bütçe ayırdığını ifade ederek, “Şu ana kadar 5 lise yapıldı. Burası ile birlikte toplamda 15 lise hizmete girecek. Yeni projeler de var. Mahkemesi devam eden projeler var” bilgisini verdi.

Örnek olacak

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Cüneyt Yüksel ise projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Yüksel, “Bu güzide proje ile Esenyurt ve İstanbul’a 10 bin 400 öğrencinin faydalanabileceği, öğrencilerin kendilerini akademik, sosyal, kültürel alanda geliştirebileceği imkanlara sahip olan bir eğitim kampüsünü Cumhurbaşkanımız sayesinde Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte kazandırıyoruz. İstanbul’u eğitimdeki başarısı, gelişmişliği ve performansıyla ülkemize öncülük eden bir şehir yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu. “Eğitim alanında dünyada örnek olacak bir proje” diye konuşan Yüksel, “Bu proje gerçekten de Esenyurt için bir ihtiyaç. Böyle bir kampüsün örnek olacağına inanıyorum. Türkiye geneline yayılması mümkün. Dünyada örnek bir proje” açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Eski belediye başkanına 2 ay 15 gün hapis cezası

İstanbul Haberleri Haberleri