Contemporary Istanbul 19. edisyonu: 23 Ekim 2024'te Tersane İstanbul'da !

Türkiye'nin önde gelen çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 24-27 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında 19. edisyonuyla 23 Ekim Çarşamba günü 14 ülkeden 50 galerinin yer alacağı ön gösterimle geri dönüyor.

Bu yılki Contemporary İstanbul fuarı, Akbank iş birliğiyle tarihi Tersane İstanbul'da gerçekleştirilecek ve 503 sanatçının 809 eseri sergilenecek.

Etkinlikte, Tersane İstanbul A Salonu ve İstanbul ve Haliç manzaralı teraslar ile Rixos Tersane İstanbul balo salonunda yer alan Tersane İstanbul B Salonu ve sahildeki açık alanlarda sanat eserleri sergilenecek.

23 Ekim ön izleme ve 24-27 Ekim tarihlerindeki genel ziyaret günlerinde sanatseverle ile buluşacak.

İstanbul Tersane

Latin Amerika rüzgarı esecek

Contemporary İstanbul'un bu yılki konuk ülke programında İspanya ve İspanyolca konuşulan ülkeler ile Latin Amerika öne çıkıyor. Türkiye-İspanya ticari ilişkilerinin ayrılmaz bir parçası olan önemli Corporate Club ortakları tarafından desteklenen İspanya ve Latin Amerika Odak Bölümü, etkileyici bir galeri dizisi sunuyor; Jorge Lopez Galeria (Valencia), Jose de la Mano Galería (Madrid), W Galeria (Buenos Aires), Berlin Galleria (Sevilla), Andrea Rehder Galerisi (São Paulo) ve Gallería Remota (Salta).

Büyükelçi Cristina Latorre Sancho

İspanya'nın Türkiye Büyükelçisi Cristina Latorre Sancho'nun desteğiyle

Bu yılki etkinliğin en önemli parçası, küratörlüğünü Juan Manuel'in yaptığı Yetmişli Yıllarda Doğmuş adlı özel sergi. İspanya'nın Türkiye Büyükelçisi Cristina Latorre Sancho'nun desteklediği bu sergide, İspanya'nın dört bir yanından önde gelen 15 farklı galeriden 21'in üzerinde olağanüstü eser yer alıyor. Sergi, İspanyolca konuşulan ülkelerde gelenek ve modernliğin kesişimine dair benzersiz bir bakış açısı sunarak çağdaş İspanyol sanatının çeşitli ve gelişen manzarasını vurgulamayı amaçlıyor.

The Yard Outdoor Heykel Sergisi

Fuarın ikonik "The Yard Outdoor Heykel Sergisi"nin 4. edisyonunun küratörlüğünü Contemporary İstanbul'un sanat danışmanı ve MAH Musée d'Art et d'Histoire direktörü, Cenevre'deki MAH Musée d'Art et d'Histoire direktörü Marc Olivier Wahler üstleniyor. Hem yeni hem de köklü sanatçılardan oluşan farklı bir grubun 19 eserinin yer aldığı "The Yard", Haliç sahilinde yer alan, günümüzün çağdaş sanatının zengin çeşitliliğini ve yenilikçi ruhunu vurgulayan, görsel olarak büyüleyici ve düşündürücü bir açık hava galerisi sunuyor.

Tema: Yapay zeka, dijital sanat, İspanya ve İspanyolca konuşulan ülkeler

CIF Diyalogları programı, konferans ortağı IGA Art işbirliğiyle iki gün boyunca çeşitli disiplinlerden uzmanların konuşmalarına ev sahipliği yapacak. Yeni ve tanınmış sanatçıların önde gelen pazar yeri Artsy ile ortaklaşa düzenlenen programın moderatörlüğünü CI New York temsilcisi ve fuarın sanatsal içerik danışmanı Sarp Kerem Yavuz üstlenecek. Bu etkinlik, yapay zeka çağında sanat ve dijital sanata özel olarak odaklanarak, İspanya ve İspanyolca konuşulan ülkeler merkezli temaları keşfetmek üzere uluslararası konuşmacıları bir araya getiriyor.

Konuşmacılar

Marc Olivier Wahler, Stefanie de Regel (TAEX'in İş Geliştirme Direktörü), Steven Sachs (Bitforms Gallery NY Kurucusu ve Direktörü), Sureyya Wille (Dijital Satış Stratejisti), Wilko Austermann (Gegenstandsfreier Kunst Müzesi Direktörü), Maria Gracia gibi önemli isimler de Pedro (Badri El Jundi Vakfı Başkanı ve GCC İspanya Kurucusu) ve Miguel Blanco-Carrasco, Kamu Sanat Uzmanı (Riyad Şehri Kraliyet Komisyonu Danışmanı)

Contemporary İstanbul

Fuar, Rixos Tersane İstanbul, BMW Türkiye, Türk Hava Yolları Miles&Smiles, LG OLED, Trendyol ve daha birçok firma tarafından destekleniyor. Ek ortaklar arasında Pernod Ricard Türkiye, Tosyalı Holding, Monan Kuyumculuk, Magdeburger Sigorta ve The Marmara Group yer alıyor.

İstanbul, Ankara, Eskişehir

Fuar, uluslararası tanıtım için Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) ortaklığıyla basına ev sahipliği yapacak ve tanıtım çalışmaları için İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi belediyelerle birlikte çalışacak.

Giriş Bilgileri

Ön Gösterim

23 Ekim 2024 | 11.00-20.00

Genel Ziyaretçi

24-26 Ekim 2024 | 11.00-20.00

27 Ekim 2024 | 11.00-19.00

Biletli fuar için bilet temin etmeyi unutmayınız. Etkinlik takvimi ve detaylı bilgi için contemporaryistanbul.com ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dilan Polat'ın sağlığında üzen gelişme: Durumu kötüye mi gidiyor? İlk kez açıkladı
Esenyurt'taki sitede yangın paniği: Ekipler binayı boşalttı
Şaşırtan benzerlik: Ebru Gündeş'e benzeyen gelin sosyal medyayı kırdı geçti

İstanbul Haberleri Haberleri