Cin gibi pazarlama işi!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, geçtiğimiz yıl yüzde 25’i peşin kalanı üç taksitle satışa çıkardığı benzin istasyonu imarlı arsayı satamayınca kampanyada değişikliğe gitti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, geçtiğimiz yıl yüzde 25’i peşin kalanı üç taksitle satışa çıkardığı benzin istasyonu imarlı arsayı satamayınca kampanyada değişikliğe gitti. Önceki sene 201 milyon liradan satışa çıkarılan arsa şimdi 205 milyondan satışa çıkacak. Arsayı alacak kişi paranın yüzde 40’ını peşin verip kalanını iki taksitle ödeyecek.

AK Partili Pendik Belediyesi Doğu Mahallesi’nde bulunan 3 bin metrekareli akaryakıt imarlı kupon arazisini ikinci kez satışa çıkardı. Geçtiğimiz yıl 201 milyon muhammen bedelle satışa çıkan arsaya talipli çıkmamıştı. Kamuda ilk defa taksitli satış yapan belediye başkanı olarak tarihe geçen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, kupon araziyi bu defa da iki taksitle satmaya çalışacak.205 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılan arsayı alacak kişiler paranın yüzde 40’ını peşin kalanı da iki taksitle ödeyecek. Kapalı teklif usulü ihaleye katılacakların 6 milyon 100 bin lira geçici teminat yatırmaları gerekiyor.

3 taksitle bile satamadı
Pendik Belediyesi, imar planında “Akaryakıt ve Servis İstasyonu” alanı olan Doğu Mahallesi'ndeki 3 dönümlük arazinin satışı için 4 Kasım 2022 tarihinde ihale düzenledi. Tahmini satış bedeli 201 milyon TL olarak açıklanan arsanın ödeme şekli ise yüzde 25'i peşin, kalanı 3 taksit olarak duyurulmuştu. Belediyenin arsa satışını taksitle yapmasına İBB Pendik Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı “Biz taksitçi miyiz?” diyerek tepki göstermişti. Bu tepkiye Belediye Başkanı Ahmet Cin de, ““İlk defa mı böyle bir ihale gördünüz? Bizim bütün ihalelerimiz bu şekilde. Bu bir ticari pazarlama yöntemi. Bir yeri peşin satmaya kalkarsanız, mesela 100 milyon TL vermeye korkar. Ama bunu 4 taksitle satarsanız ‘bunu öderim' der. Bu pazarlama taktiğidir. Muhammen bedeli de bazen düşük tutarız, girmeye korkmasınlar diye. Ticari amaçlı kar elde etmeye çalışıyoruz” yanıtını vermişti.

Satıştan KDV alınmayacak
15 Eylül’de satışı yapılacak akaryakıt istasyon imarlı 3 dönüm arazinin özellikleri ise ilanda şu şekilde yer aldı: Söz konusu taşınmaz imar planında Akaryakıt ve Servis İstasyonu (A) Alanında kalmaktadır. Taks: 0,15, Emsal: 0,30, Yençok: 6,50 m. olarak uygulanacaktır. Pendik İlçesi, Doğu (Kavakpınar) Mahallesi, 10374 Ada 3 Parsele İlişkin Akaryakıt + LPG İstasyonu araç giriş- çıkışı projesi, Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu'nun kararı ile onaylanmıştır. Avan Proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından 02.08.2022 tarihinde onaylanmıştır. Onaylanan proje şartname ekinde yer almaktadır. Doğu (Kavakpınar) 10374 ada 3 parsel sayılı 3.000,04 metrekare alanlı taşınmazın satış işleminde 3065 sayılı Katma Değer Kanununun 17-4-p maddesi uyarınca KDV alınmayacaktır.”

Konut imarlı arsayı da satıyor
Pendik Belediyesi’nin arsa satışı bununla sınırlı kalmadı. Dolayoba Mahallesi’nde bulunan 1 dönümlük konut arazisi de satılacak. 6 Eylül’de satışı yapılacak arsa için belirlenen tahmini bedel ise 26 milyon 526 bin lira olarak belirlendi. Bin metrekarelik arsaya imar planı uygulaması yapılacağının da notu düşüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Motosiklet sürüsüne kanlı pusu: Olay yerinde çok sayıda kovan bulundu

İstanbul Haberleri Haberleri