CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kayabaşı: Durmadan satıyorlar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, Başakşehir Belediyesi'nin sürekli ve yüksek fiyatlarla yaptığı arsa satışlarına ateş püskürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, Başakşehir Belediyesi'nin sürekli ve yüksek fiyatlarla yaptığı arsa satışlarına ateş püskürdü. “Ne varsa durmadan satmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. İnanılmaz ihaleler var. Biz bu ihalelerle ilgili raporlarımı sunduk. Özellikle araç kiralama ve bilbordlarla ilgili yapılan ihaleler dikkat çekici” diyen Kayabaşı, belediyenin usulsüz ihaleler içinde olduğunu da söyleyerek takipçisi olacaklarını ifade etti

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, CHP'li mecls üyeleri ile birlikte dün bir basın toplatısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kayabaşı, parti içi çalışmalarını anlatarak “sivil toplum kuruluşlarını, dernekleri, birim müdürlüklerini geziyoruz. Mahalle bazlı çalışmalarımız devam ediyor. Gördüğümüz sorunları raporlayıp ilgili yerlere iletmeye çalışıyoruz. Cok ciddi sorunlar var. Özellikle eğitim ve sağlık, hastane konsunuda.” dedi.

Seçim startını verdik

Kayabaşı seçim startını verdiklerini de söyleyerek “Başakşehir ilçe yönetimi olarak seçim startımızı verdik. Pazar yerleri, meydanlarda, iş çıkışı olan yerlerde stant çalışmalarımızla başladık. Seçim varmş gibi çalışacağız. Komisyonlarımız vatandaşlarımızla birberbir temas kuruyor. Etkin bir şekilde paneller düzenliyoruz. Kültür etkinlikleri düzenliyoruz. Sandık örgütlemesi ve eğtimi ile ilgili çalışamlara başladık. Kongre sürecinden sonra değişim süreciyle sandıklarda sorunlar yaşamıştık. Yaş almış çok sandık görevlimiz vardı ve onları gençleştirmek adına yeni üyelerimizi sürece dahil ettik.” dedi.

Durmadan arsa satıyorlar

Kayabaşı, konuşmasına Başakşehir Belediyesi'nde usulsüz olduğunu iddia ettiği arsa satışları ile ilgili şöyle sürdürdü: “Başakşehir Belediyesinde on beş senedir devam eden ve artık ne varsa satmaya çalışan bir anlayış var. İnanılmaz ihaleler var. Biz bu ihalelerle ilgili raporlarımı sunduk. Özellikle araç kiralama ve bilbordlarla ilgili yapılan ihaleler dikkat çekici. 20 firmanı ve hep 2 firmanın kazandığı adrese teslim ihaleler. Hepsinin raporlarını hazırladık. Başakkent A.Ş tarafından yapılan bu ihaleler sonrası belediye sadece bir kurum olarak kalmış. Resmen kar odaklı bir anlayış. Resmen AKP yandaşlarına, firmalarına, bürokratlarına ihale verilen bir anlayış. Milyonlarca parayı üçüncü şahıslara peşkeş çekmek uğruna harcıyorlar”

Türkiye'de örneği yok

Başakşehir Belediyesi CHP Gurup Başkan vekili Hüsamettin Gömeç ise belediyenin artık gayrimenkul birimi gibi çalıştığını söyledi. Gömeç özellikle borçlanma konusuna dikkat çekti ve şunları söyledi: Yeni dönemde de kaydadeğer konulara hakim olamadılar. Durmadan bir borçlanma söz konusu. Belediyecilik dışında gayrimenkul birimi gibi çalışmalara devam ediyorlar. Belediye bütçesinin yüzde yetmişini gayrimenkul satışı ile gerçekleştiriyor. Türkiye ki belediyeler içinde bunun bir örneği daha yok. Tabi belediyeler kaynak bulmak için arsa ve gayrimenkul satışı yapacaklar. Kama bu makul seviyede olmalı. Bu seviye yüzde yetmiş olursa emlak pazarlama şirketi ortaya çıkar. Resmen dönüm dönüm satıyorlar. Sadece geçen ay yapılan satış kırkbeş bin metrekare” dedi. Gömeç son olarak cumhurbaşkanlığı bütçesinden, proje sunuarak alınan bütçenin parasını sordu ve “Hala ortaya bir proje çıkaramadılar. Peki bu parayı neden aldılar?”

İyi niyetli değiller

Başakşehir Belediyesi CHP Belediye meclis üyesi ve aynı zamanda imar komisyonu üyesi olan Necati Erdem de arsa satışlarına dikkat çekerek; belediyenin küçük parsellerdeki belediye hisselerini alma, büyük parselleri de satma yönüne gittiklerini söyledi. Bunun nedenini sorduklarında 'ortaklığın giderilmesi amacıyla' cevabı aldıklarını da ekleyen Erdem “Rayiç bedelle küçük arsaları vatandaşa satmak yerine, değerli arsaları satıyorlar. Bir çok mahallede imar sorunları var. 18. madde uygulamaları ile ilgili iptal kararları verildi. Özellikle Şahintepe Mahallesi. Orda da usulsuz uygulamalar var. Vatandaş mağdur ediliyor. Satışları zaten haber bile vermiyorlar. İyi niyetli olduklarını düşünmüyoruz. Paralar resmen har vurulup harman savruluyor” dedi.

Neden satın almıyorlar?

CHP'li bir diğer meclis üyesi Sedat Arslan ise, bilbord ve araç kiralamaları ile ilgili rakam vererek konuştu. Yüklü paraya ihtiyaç duydukları an arsa satışı yaptıklarını söyleyen Arslan “Öyle bir araç kiralaması yapmışlar ki; araçları satın alsanız belediye kara geçiyor. Böyle bir düzen olamaz. 332 araç kiralaması yapılmış. Zenit Yapı Sanayi ve Anonim Şirketine ihale verilmiş. 1 milyar lirayı geçen bir rakamdan bahsediyoruz. Bilbord ihalesi yine Aytekin Matbaaya 14 milyon liralık iş verilmiş. Ofis Ofis Mobilyaları Limited Şirketinden mobilyalar alınmış. Bakın bu firmalar hiç değişmiyor. Hep aynı firmalar. Rantı değil insanı baş rolde tutun” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yolculara sinirlenen İETT şoförü, seferi iptal etti
Sokak düğünü sonrası mahalleyi çöp götürdü
Büyükçekmece'de suyun hali görenleri tedirgin ediyor!

İstanbul Haberleri Haberleri