CHP Bakırköy'den kadın cinayetlerine protesto: Çekin elinizi üstümüzden!

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın çağrısı ile kadınlar son günlerde artan cinayetlere yönelik ses yükseltmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, son günlerde artan kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. AK Parti özelinde Cumhur İttifakı’na seslenen İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, “Çekin ellerinizi üstümüzden, çekin ellerinizi kadınların üzerinden” diye konuştu.

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın çağrısı ile özellikle son günlerde artan kadın cinayetlerine yönelik ses yükseltmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen kadınlı erkekli çok sayıda katılımcı, “Korkmuyoruz, yılmıyoruz, itaat etmiyoruz” şeklinde slogan attı. CHP yönetiminin tamamının hazır bulunduğu basın açıklamasını okuyan İlçe Başkanı Gizem Başaran Arsalan, geçmişten günümüze bu meydanda Emine Bulut, Şule Çet, Özgecan Aslan, Pınar Gültekin, Aleyna Çakır için, yine geçtiğimiz günlerde cinayeti hala aydınlatılamayan Narin Güran’ın ‘nerede’ olduğunu sormak için, bugün ise canice katledilen kız kardeşlerimiz dediği Ayşenur ve İkbal için toplandıklarını söyleyerek, “Peki ya yarın? Aramızdan bir ya da birkaç kadın için toplanmayacağımızın garantisi var mı?” diye sordu.

Katliam destekleniyor!

Yaşadığımız ülkede cinayetlerin ve istismarların biteceğine dair bir garantinin olmadığını ifade eden Arslan, “Bu ülkede apaçık desteklenen kadın katliamı var! Desteklenen diyorum çünkü İstanbul Sözleşmesi’nden 1 gecede vazgeçtiniz, 6284 sayılı kanunu uygulamıyorsunuz. Yargı sadece kravat takıp pişman olduğunu söyleyen caniye iyi hal indirimi uyguluyor. Yargı Cinsel tacize, tecavüze uğrayan kadına bakire olup olmadığını, küçücük çocuklara rızasının olup olmadığını soruyor. Sizin Bakanlarınız ‘başı açık kadın, perdesiz eve benzer’ diyor. Sizin bakanlarınız, 'Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde caziibedar olmayacak' diyor. Sizin belediye başkanlarınız ‘Annesi tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, günahı ne annesi ölsün’ diyor. Ve bu ülkenin Cumhurbaşkanı ‘Kadın ile erkek eşit olamaz fıtrata aykırıdır’ diyor. Sizin milletvekilleriniz ‘Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur’ diyor. Çekin ellerinizi üstümüzden, çekin ellerinizi kadınların üzerinden” ifadelerini kullandı.

292 kadın katledildi

“Bu açıklamayı yaptığım sırada eğer bir kadın ölmediyse 2024 yılından bugüne 292 kadın katledildi” diyen Gizem Başaran Arslan, “Ayşenur ve İkbal’in katledildiği gün hepimiz İkbal’i konuştuk, Ayşenur’u tanımadık çünkü onun ölümü toplum için yeterince sansasyonel değildi. Onunda görülmesi gerekiyor. Onlar sadece birer isim ya da rakam değiller. Gülüşlerini yarım bırakanlar hesap vermedikçe bize huzur yok” açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz hafta CHP’nin Narin Güran cinayetinin araştırılması için verdiği önergenin, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildiğini de hatırlatan Arslan, “Narin için muhalefet vekillerinin verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Neden? Çünkü araştırma önergesini CHP verdi, vekillerimizin, ‘sizinde anneniz, eşiniz, kızınız var’ diyerek yalvarmasına rağmen reddettiler. Bu vicdansızlığa son vereceğiz. Kadınların adalete inancı tamamen yok olmuştur. Bunun en önemli örneğini Beyoğlu'nda 2 erkek tarafından sokak ortasında yere yatırılarak taciz edilen genç kadının tacizcilerden şikayetçi olamamasıdır. Eğer korunacağına inancı olsa böyle mi yapardı? Bunları yaşatanlar cani, sapık, hasta değil iktidarın önlemediği erkek şiddeti” diye konuştu.

YAŞAMAK İSTİYORUZ!

CHP Bakırköy İlçe Başkanı İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, açıklamasının sonunda, “Bu ülkede kadınlar katlediliyor ve failler serbest bırakılıyor. Tek bir kız kardeşimizin katledilmesine daha tahammülümüz yok. Her gün kadınların katledildiği bir yerde kadınların hangi şekilde doğum yaptıklarını konuşmanıza tahammülümüz yok. Öfkeliyiz, artık yeter. Yaşamak istiyoruz” dedi. İktidara geldiklerinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden hayata geçireceklerini ve 6284 Sayılı Kanunu etkin şekilde uygulayacaklarını söyleyen Arslan, “Kadınlar öldürülürken sizler o koltukta hala nasıl oturabiliyorsunuz?” diye sordu. Basın açıklamasının ardından bir süre meydanda oturma eylemi yapan eylemciler, “Güvende değiliz, yaşamak istiyoruz” yazılı pankartın etrafında “Rast gele bir yere çiçek bıraksak bir kadının mezarına denk gelecek. Alo 112, acil İstanbul Sözleşmesi. Öfkeni diri, başını dik, kardeşini sıkı tut. Anneden kıza kader değil direniş kalacak. Tacize, tecavüze ve şiddete hayır. Balkondan düşersem inanma, ben yaşamak istiyorum. Kadın cinayetleri politiktir” şeklinde slogan attı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ünlü tenisçi kariyerine son vererek emekli oldu
Alibeyköy metro hattında arıza: Yolcular araçta mahsur kaldı
Ters istikametten giden sürücü ısrarla yoldan geçmek için inat etti

İstanbul Haberleri Haberleri