CHP Bakırköy İlçe Yönetimi yas lokmasını paylaştı

Muharrem ayının 12. gününde CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı Yas-ı Matem Muharrem Orucu tutan canlarla yas lokmasını paylaştı.

Oruç açma yemeği, PM üyesi Cem Aydın, İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkan Vekili Nuri Arslan, Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, önceki dönem Milletvekil Emine Gülizar Emecan, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun, İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara, il yöneticileri, ilçe örgütü ve çok sayıda katılımcı ile birlikte Bakırköy Cemevi'nde düzenlendi.

Muharrem Ayı ve Yas-ı Matem Orucu’nun anlamının konuşulduğu gecede Bakırköy Cem Evi Dedesi Barış Yolaçan’ın duası ile oruçlar açıldı, dualar edildi.

Hz Hüseyin’in yol arkadaşlarıyla beraber katledilişinin matemini tuttuklarını ve bunu asla unutmayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, bunu hatırlamak, birlik ve beraberliklerini hak yolunda sağlamak için bir arada olduklarını belirterek, tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

İBB Meclis Başkan Vekili Nuri Aslan’da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu gün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde KİPTAŞ’ın inşa ettiği "Mihmandar Konutları" açılışı için yola çıktığını ve selamını ileterek başladığı konuşmasında, Muharrem orucunun başladığı günden bu yana İstanbul’da gidilmedik Cem Evi bırakmadıklarını, gelecekte bir daha böyle acıların yaşanmamasını diledi.

ÖZGÜR ÇELİK; UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

Oruç öncesi konuşan CHP İl başkanı Özgür Çelik, “1344 yıl geçti ama Kerbela’nın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Hiç unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Kerbela ile birlikte Sivas’ı da, Maraş’ı, da, Çorum’u da, Gazi Katliamını da unutmayacaklarını söyleyen Çelik, “Biliyoruz ki unutulan katliamlar tekrar edilir. Kerbela’da İmam Hüseyin’in ve islamın peygamberi Hz Muhammet’in tüm sülalesini katledenler, 1344 yıldır zalimlik ve zulümle anılıyorlar. Zalimlik dünya da ne yazıkki son bulmadı. O önemin zalimleri bu gün Filistin’de, Ortadoğu’da ve dünyanın belirli noktalarında zulümlere devam ediyor. Filistinde suçsuz günahsız insanlar, çocuklar katlediliyor” ifadelerini kullandı.

Ortadoğuda emperyalist güçlerin ülkelere barış götürecekleri vaadiyle vekaletname savaşları çıkardığını vurgulayan Çelik, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı.
Kentlerin tarihi, kültürü katlediliyor. Nasılki 1344 yıl önce zalimin karşısında direnen Pir İmam Hüseyin’in kararlı inancı varsa, bu gün de dünya da ve Türkiye’de, zalimliklere karşı çıkacak milyonlar var. Katliamlara katliamla karşılık vermeyecek, her zaman dünya barışını, insanlığı, birlik ve beraberliği savunacağız. Muharrem ayının birlik ve berliğimizi pekiştirmesini diliyorum.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİKLERİMİZDİR

Birlik beraberliğini kendi içinde sağlayamayan ülkelerin geldiği durumu görüyoruz. Bir ülkede etnik meseleler, mezhepler, inançlar ve değerler üzerinden bir karışıklık varsa emperyalist güçler barış getireceğiz diye geliyor ve katediyor. Ülkemizin toplumsal barışını sağlamak çok önemli. Farklılıklarımız zenginliklerimizdir.

İBB’miz oluşturduğu ‘İnanç Masası’ ile Cem Evleri’nin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor. Önümüzdeki dönemde imar plan notlarına ‘Cem Evi’ ibaresi yazılacak, bazılarına yazılmaya da başlandı. Cem Evleri’nin ibadethane statüsünü CHP’li belediyeler tanıyor ama ne yazık ki merkezi anlamda sayılmıyor. Biz Cem Evleri’nin ibadethane statüsü almasının, Madımak’ın ‘Utanç Müzesi’ olmasının, çağdaş, bilimsel ve laik eğitimin savuncu olacağız. Sivas başta olmak üzere, zaman aşımına uğratılan davaların yeniden açılmasının takipçisi olacağız. İnsanlık suçunun zaman aşımı olmaz. Asimilasyon politikalarına karşı tüm inançların ve bu ülkede yaşayan herkesin eşit yurttaşlık haklarının sağlanarak anayasal güvence altına alındığı bir Türkiye mücadelesi vereceğiz. Tutulan oruçların hak katında kabul olmasını diliyor, lokmasını bizimle paylaşan İlçe Başkanımız Gizem Başaran Arslan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Nusaybin'de belediye hurdalığında yangın: Siyah dumanlar gökyüzünü kapladı
Bakan Şimşek'ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması: 'Ekonomimiz daha dayanıklı hale geliyor'
Sivasspor'un yeni başkanı belli oldu

İstanbul Haberleri Haberleri