CHP Bakırköy İlçe Başkanı: 'Artık CHP sokaklara çıkmak için seçim beklemeyecek'

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bir süredir ilçenin farklı mahallelerinde “Gelin Dertleşelim” sloganıyla açtıkları stantlarda yapılan çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda bir etkinlik düzenleyen CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, hem günün önem ve anlamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, hem de bir süredir mahallelerde sürdürdüğü ‘Gelin Dertleşelim’ etkinliği ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı. Yenikapı'da düzenlenen “Katliam Yasasına Hayır” mitinginden geldiklerini söyleyerek açıklama öncesi konuşan İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, doğayı birlikte yaşadığımız tüm canlıların hakkını sonuna kadar savunduklarını belirtti. Türkü, Kürdü, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi, herkesin bu vatanın güzel çocukları olduğunu, kardeşçe yaşamayı öğrenmelerinin yanı sıra öğretmeleri gerektiğini de belirterek, bu gün Filistin'de masum çocukların, kadınların ve insanların katledildiğini ifade etti. Filistin’e yapılan katliamın sonuna kadar karşısında olacaklarını belirten Başaran Arslan, “Bütün dünya gözlerini yumup, kulaklarını kapatırken, bizler Bakırköy Meydanı’ndan sesleniyoruz. Mazlum Filistin halkının yanındayız. Daima yanında olacağız. Yaşasın barış. Yurtta sulh cihanda sulh” dedi.

Seçimi beklemeyeceğiz

Başaran Arslan, son 10 gündür aralıksız bir şekilde ilçenin farklı sokak ve mahallelerinde ‘Gelin Derleşelim’ standları kurarak vatandaşlarla konuşan CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın vatandaşların yerele ve genele dair talep ve önerilerini aldıklarını, yerele ait taleplerini belediyenin yönetim kadrolarına ve meclis üyelerine, genele ait talep ve önerilerini ise genel merkeze iletecelerini söyledi. Bu masaları kurmalarında kendilerine destek olarak yalnız bırakmayan, emekçi meclis üyelerine, mahalle birimlerine, üyelerine, kadın ve gençlik kolu yönetimi başta olmak üzere tüm yönetici arkadaşlarına teşekkür eden Gizem Başaran Arslan, çok yararlı olduğuna inandığı çalışmaları hem genel hem de lokal yerlerde yaptıklarını, sokaklarda da yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Başaran Arslan, “Artık Cumhuriyet Halk Partisi sokaklara çıkmak için bir seçim beklemeyecek. Daima sokaklarda vatandaşın yanında olacak” dedi.

Notları paylaştı

Yaptıkları çalışmalarda vatandaşların yaptığı konuşmalardan aldıkları notları da paylaşan Gizem Başaran Arslan, “Ülkemizin daha yaşanılabilir hale gelmesi için değişmesini istediğiniz konular nedir?” sorusuna 35 yaşındaki bir annenin, “4 yaşında bir oğlum var. 10 yumurta 70, bir kilo kıyma 600, bir litre süt 40 TL. Asgari ücret ortada, kiralar belli. Çocuğumu beslemem gerekiyor ve soruyorum benim oğlu nasıl büyüyüp nasıl beslenecek” diye cevap verdiğini söyledi. 28 yaşında sara hastası bir vatandaşın da nöbet geçirdiğini, randevu alamadığını, özel hastaneyi karşılayacak bir gücünün olmadığını söyleyerek, bu ülkede kalması için sebebi bile olmadığı cevabını verdiğini belirten Başaran Arslan, yapılan çalışmalarda gördükleri durumu paylaşması için kadın, gençlik ve yönetim kurulu üyesine sırasıyla söz verdi.

Gençler çok dertli

Yapılan stant çalışmalarında yaşadıklarını anlatan CHP Bakırköy Gençlik Kolu Başkanı Veda Aydın ise sokak sokak dinledikleri gençlerin işsizlikle boğuştuğunu, bin bir uğraş ve emeklerle kazandıkları üniversitelerden aldıkları diplomaların bazısının işe yaramamasının tarifsiz öfkesini yaşadığını, nefes alamadıklarını, uyuyamadıklarını, gülemediklerini, anne babalarından harçlık istemek zorunda kalacakları sabahlara uyanmak dahi istemediklerini, işsizliğin sadece ekonomik değil, derin psikolojik sorunlar da yarattığını belirtti. Hayata katılamayan diyalog kuramayan, ayaklarının üzerinde duramadığını düşünüp gelecek kaygısı ile baş edemeyen gençlerin derin bir umutsuzluğa kapatarak kötü alışkanlıklara bağımlı hale geldini de gözlemlediklerini söyleyen Aydın, “Ne yazık ki gençler yok sayılmanın çözümünü canına kıyarak buluyor” dedi.

Hayal kuramıyorlar

En acısının da hayal kurmayan gençlik olduğunu belirten Aydın, “En büyük sermayeleri olan hayallerini, umutlarını, hedeflerini, gerçekleştirmek için ettikleri mücadelenin boşa çıktığını gören gençlik, toplumun çöküşünün en önemli işaretlerinden biridir. CHP olarak gençlere umut verecek politikaları hayata geçirmek için buradayız. Hayal kuramayan gençlik yarını inşa edemez. Hayal kuracak bir gelecek yaratmak en büyük sorumluluğumuzdur. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Biz sizin hayallerinizi gerçekleştireceğiniz bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK

Türkiye’nin bir Check Up’ını yapmak, unutulanları hatırlamak istediklerini belirten CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, “Çünkü artık bizim kaybedecek vaktimiz yok. Birbirimizle kavga edecek, sen şöylesin, ben böyleyim diyecek vaktimiz yok. Diyen varsa Türkiye için bir şey yapmıyor ve yapmayacak demektir. Türkiye’de bu etkin mücadeleyi vermek için herkesi Türkiye'nin umudu CHP'nin ilçe başkanlıklarına davet ediyorum. Mücadeleyi birlikte büyütebiliriz. Birlikte güzeliz. Kadınıyla, erkeğiyle genciyle yaşlısıyla biz bir bütünüz ve mücadeleye varız” diye konuştu. Yapılan çalışmaları ilçe başkanlıklarının Arge Komisyonu tarafından Yiğit Ata Koordinatörlüğünde yapıldığını belirten Başaran Arslan, tüm yöneticilerine ve emek verenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından tüm dünyaya barış mesajı vermek için Özgürlük Meydanı’ndan güvercinler uçuruldu.

HOŞGÖRÜYÜ SAĞLAMALIYIZ

CHP Bakırköy Kadın Kolu Başkanı Günay Mamati de yaptıkları stant çalışmalarında gözlemlediklerini aktardı. Sadece savaşın yokluğu değil, adaletin, eşitliğin, hoşgörünün ve mutluluğun var olduğu bir dünyayı simgeleyen barışa en çok ihtiyaç duydukları bugün de, barışı korumanın ve güçlendirmenin insanlığın en önemli görevi olduğunu vurgulayan Mamati, “Barışı sağlamak için öncelikle günlük hayatımızda hoşgörüyü sağlamalıyız. İnsanların dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın birbirini olduğu gibi kabul etmesi barışın anahtarıdır. Sevgi ve saygı güçlü dostlukların temelidir” dedi. Kadınların rolünün, barışa olan katkılarının, toplumların dönüşümünde ve daha adil bir dünya inşa etmede hayati bir yer tuttuğunun altını çizen Günay Mamati, “Kadınların özgür ve güçlü olduğu toplumlarda demokrasi, eşitlik ve hoşgörü de vardır. Kadın cinayetlerinini ayrımcılığın ve şiddetin olmadığı bir dünya, barışçıl bir gelecek vazgeçilmezimizdir. Bu yüzden barış eğitimine erken yaşta başlanmalı, çocuklarımıza hoşgörüyü, adalet ve empati duygusunu aşılamalıyız” ifadelerini kullandı.

SLOGAN ATMAK YETERLİ DEĞİL

“Gelin Dertleşelim” standında genel durumla ilgili değerlendirme yapan İlçe Başkan Yardımcısı Çağla Uzun, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini 100 yıllık Cumhuriyetin tohumlarına eken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, çizdiği yoldan ilerlemek Cumhuriyet Halk Partili her bireyin görevi olduğunu söyleyerek, “Sadece sloganlar atıp ‘savaşa karşıyız’ demek yetmez; barışı, adaleti, eşitliği ve özgürlüğü toplumsal düzenin merkezine yerleştirmeliyiz” dedi. Toplumsal düzeni, adaleti, eşitliği tam olarak sağlamanın bir ülkede barışa atılan ilk adım olduğunu vurgulayan Uzun, “Bizler bugün Türkiye’de ne yaşıyoruz, vatandaşımızın sorunu nedir diye bir dert edindik ve bu dertle ‘Gelin Dertleşelim’ mahalle buluşmalarımızı gerçekleştirdik” diyerek, mahalle mahalle, cadde cadde gezerek, vatandaşlarla selamlaştıklarını, dertleştiklerini ve vatandaşın derdinin ne olduğunu Bakırköy Meydanı’ndan anlatmak istediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bahçeli, 'Mustafa Kemal'in askerleriz' diyen teğmenlerin 'gayesini sorguladı': 'Netliğe kavuşmalı'
Mehmet Güleryüz kimdir, neden öldü? Hayatını kaybeden sanatçı Mehmet Güleryüz kaç yaşındaydı?
Düzce'de patpat kazası: Aynı aileden 7 kişi yaralandı

İstanbul Haberleri Haberleri