Cemal Enginyurt Çatalca polonez eyleminde: “Beni Sera Kadıgil ile komünistlerle beraber eylem yapar hale getirdin”

Milletvekilleri Cemal Enginyurt ve Sera Kadıgil Çatalca polonez fabrikasında işten çıkarılan işçilere destek vermek için bir araya geldi.

İstanbul’un Çatalca ilçesinde Polonez gıda fabrikası işçilerinin eylemi sürüyor. Bugün eylem yapan işçilere destek olmak için Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ile TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Çatalca’ya gitti.

İşçilerin direnişine destek veren Cemal Enginyurt’un yaptığı konuşma ise güne damga vurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Enginyurt, “Bak 45 yıllık Cemal Enginyurt'u bile Sera Kadıgil ile komünistlerle beraber eylem yapar hale getirdin” diye konuştu.

Alanda gülüşmelere neden olan Enginyurt’un sözleri sosyal medyada da kısa sürede geniş yankı uyandırdı.

Konuşmasında işçilerin haklarının korunmadığını ve adaletin işlemediğini belirten Enginyurt şunları söyledi: “45 yıllık Cemal Enginyurt'u bile Sera Kadıgil ile komünistlerle beraber eylem yapar hale getirdin. Geleceğin hiç parlak değil Recep Tayyip Erdoğan. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız”

"GELECEĞİN PARLAK DEĞİL RECEP TAYYİP ERDOĞAN!"

Çatalca'da bulunan Polonez gıda fabrikasında çalışırken Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan 146 işçinin direnişi sürüyor. Kod 46 ile işten çıkarılan işçilerin fabrika önünde başlattığı eyleme Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ile TİP Sözcüsü Sera Kadıgil destek verdi. “Zulüm denizinde yüzemez gemi. Batırmazsak bize yazıklar olsun” diyen Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, “Bak 45 yıllık Cemal Enginyurt'u bile Sera Kadıgil ile komünistlerle beraber eylem yapar hale getirdin. Geleceğin hiç parlak değil Recep Tayyip Erdoğan. Birleşe birleşe kazanacağız” ifadelerini kullandı.

"KOMÜNİST DÜŞMANLARINA BU DERT OLSUN DİYORUZ!"

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ise “Evet öyle bir düzendeyiz ki hakikaten bir komünistle yan yana işçi direnişi nasip oldu Cemal Başkana. İyi ki de öyle oldu. Bizler çünkü bu lanet olasıca para yüzünden çalışılan bu dünya düzeni var ya onun yerin dibine yıkıp onun yerine eşitlik, kardeşlik, özgürlük için, birbirimiz için çalıştığımız bir düzen kurmak istiyoruz” dedi. Kadıgil, “Bütün komünist düşmanlarına da dert olsun diyoruz bu. Sevgili işçi kardeşlerim. 71’inci günündeyiz bugün. Siz 71’inci günündesiniz. Son geldiğinde 17 nci günündeymişiz aradan 54 gün geçmiş. Bu 54 gün bizim için çeşitli çalışmalarda geçti değil mi Cemal Başkan?” diye sordu.

Erdoğan’a seslenen Enginyurt, “Bak 45 yıllık Cemal Enginyurt'u bile Sera Kadıgil ile komünistlerle beraber eylem yapar hale getirdin. Geleceğin hiç parlak değil Recep Tayyip Erdoğan. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız” dedi.

Ne olmuştu?

Çatalca ilçesinde bulunan Polonez gıda fabrikasında Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olan 146 işçi Kod 46 (hırsızlık gibi yüz kızartıcı suç iddiası) ile işten çıkarılmalarının ardından direnişe başlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Esenyurt'ta düğün kavgası: Taraflar tekme ve yumruklarla birbirine daldı

İstanbul Haberleri Haberleri