Bursu kesilen depremzede öğrenci isyan etti: 'Babam acaba milyarder mi, 2 bin lirayı layık görmediler'

İstinye Üniversitesi öğrencisi Yusuf Öztepeli, devlet tarafından verilen 2 bin liralık bursun kesildiğini açıkladı.

Depremzede bir üniversite öğrencisi olan Yusuf Öztepeli, devlet tarafından kendisine verilen 2 bin liralık bursunun kesilmesine tepki gösterdi.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşandı. Depremden zarar gören isimlerden biri de İstinye Üniversitesi'nde eğitimine devam etmeye çalışan Yusuf Öztepeli oldu.

Burs verileceğinin duyurulmasının ardından devletin kendisine sunduğu burs imkanından faydalanan Öztepeli, kendisine gelen mesajla hayatını şokunu yaşadı.

Mesaj ise kendisine verilen 2 bin liralık bursunun kesilmiş olduğuna dair atılan bilgilendirme mesajıydı. Kendisine gelen mesajla bursunun kesildiğini öğrenen Öztepeli, içinde bulunduğu duruma tepki göstermeden edemedi.

Yaşadığı yıkıcı depremin etkisinde olan ve İstanbul'da deprem olma ihtimali korkusuyla yaşayan Öztepeli, "Babam acaba milyarder mi, aylık 855 lira yurt ücretim var. 2 bin lirayı layık görmediler. Keşke onlar da aynı durumu yaşasa." ifadelerini kullandı.

"KEŞKE ONLARDA AYNI DURUMU YAŞASA"

Yaşadığı yıkıcı olay karşısında notlarının düşmesine engel olamayan ve bursunun kesilmesi karşısında tepki göstermeden edemeyen Öztepeli videolu paylaşımında şunları söyledi:

"Devletin verdiği aylık 2 bin lirayı benden kestiler. Babam acaba milyarder mi? Aylık 855 lira yurt ücretim var. 2 bin lirayı layık görmediler. Çok merak ediyorum, depremzede bir öğrencinin nasıl olmasını bekliyorsunuz. Ben halen İstanbul'da bir deprem beklerken hala onun korkusuyla beraber yaşıyorum ama ne yazık ki devletimiz 2 bin lirayı tekrardan layık görmediler. Bu devlete bir öğretmen adayıyım. Belki öğretmen olacağım ve ben şuan bu videoyu çekiyorum. Anlatamıyorum ki. Keşke onlarda aynı durumu yaşasa"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dolarda ibre yukarıyı gösteriyor! 2 Ekim Çarşamba euro ve dolar ne kadar oldu, kaç TL? Güncel euro fiyatları...
Karasu Nehri'nde tedirginlik yaratan görüntü: 'Korkunç manzarayla karşılaştık'
İstanbul'da ekim ayı kültür sanat rehberi

İstanbul Haberleri Haberleri