Burada dram var!

Esenyurt'ta 212 daireyi 850 kişiye satan çeteye yönelik operasyonlar devam ediyor.

Esenyurt'ta 212 daireyi 850 kişiye satan çeteye yönelik operasyonlar devam ediyor. Dördüncü operasyon sonrası tutuklananların sayısı 46’yı buldu. Çetenin içerisinde her meslekten kamu çalışanlarının olması dikkat çekti. Damga'ya konuşan Fly Butik Rezidans sahibi Metin Uçar, “Site yönetimini şu anda biz devraldık. Burada bir dram var. Oturanların tamamı sahte kaşelerle daire satın alan kişiler” diye konuştu.

Esenyurt'ta 212 daireyi şirketin kaşelerini kullanarak 850 kişiye satan çete yaklaşık 350 milyon lira vurgun yaptı. Geçtiğimiz ay çeteye yapılan dördüncü operasyonla birlikte tutuklananların sayısı 46’ya ulaştı. Son operasyonda tutuklananların arasında site yöneticisi olan polis memuru Mevlüt K.’in de olması dikkat çekti. Sahte satışlarla daire sahibi olan bazı çete üyelerinin site yönetimini oluşturmak için noterden onay aldıkları ortaya çıktı. Site yönetiminin oluşmasına onay veren noter katibi Fikriye Çağla Ö. de operasyon kapsamında tutuklandı. Noter katibi Ö.’nün daire satışlarında verilen onaylarda da etkin rol aldığı öğrenildi.

17 yıllık memur

Site yöneticisi olan polis memuru Mevlüt K., savunmasında kimseyi tehdit etmediğini, örgütsel faaliyetlerde bulunmadığını söyledi. Kerpiç’in avukatı Alev Çelik ise bütün işlemlerin yasal yollarla yapıldığını savundu. Çelik, “Müvekkilim 17 yıllık polis memurudur. Kat sakinleriyle birlikte sitenin ihtiyaçlarını karşılamak için site yönetimi kurmuşlardır. Site yöneticilerine noter onay vermiştir. Müvekkilim site yöneticisi olduktan sonra kendi cebinden 30 bin lira vererek kesilen elektriği açtırmıştır. Ayrıca yıllardır çalışmayan asansörlerin çalışmasını sağlamıştır. Siteye temizlik görevi aldırmış, ödenmeyen elektrik borçlarının ödenmesini sağlamıştır. Yönetim adına banka hesabı açtırmış, vergi açılışı yaptırmıştır. Bütün işlemler tamamen yasaldır” dedi.

Sorunlar bitmiyor

Fly Butik Rezidans sahibi Metin Uçar, son yapılan operasyonların ardından Damga’ya konuştu. Uçar, “Öncelikle olarak biz yönetimi oluşturduk. Şu anda yönetim tamamıyla bizim elimize geçti. Tabelamızı astık. Çete üyelerini tamamıyla yönetimden temizledik. Ancak burada sorunlar bitmiyor. Burada dram var. Bir kere oturanların tamamı sahte kaşeler ve belgeler kullanılarak daire satılan kişiler. Onlar da mağdur. Burada suçlu olan kişiler tamamıyla görevini yapmayan kamu çalışanlarıdır. Suç duyurusu yapmamıza rağmen işlem yapmayan savcılık görevlileridir. Biz onca başvuru yapmamıza rağmen burada satışlar yapıldı. Zamanında işlem yapılmış olsaydı bu kadar mağdur olmazdı. Son operasyonlarda tutuklananlar arasında emniyet mensupları, tapu çalışanları, noter katipleri olması çetenin işini nasıl ciddiye aldığını gösteriyor” diye konuştu.

Netflix dizisi çıkar

Uçar, kendisine saldıran site yönetiminin ilginç yöntemler kullandığını belirterek, “Başından beri buradaki çete üyelerinin işlerini çok profesyonelce yaptıklarını söylüyordum. Site yöneticisinin polis olması bunu gösteriyor. Bir kere site yönetimi kendi arasında telefonla konuşmuyordu. Hep telsizle konuşma yapıyorlardı. Bizi buraya sokmamak için ellerinden geleni yaptılar. Biz burada ne kameraya ne de başka bir şeye el koymadık. Burada üç sezonluk bir Netflix dizisi çıkar. 850’ye yakın mağdur var. Önceliğimiz bir kere bizden gerçek anlamda para vererek daire sahibi olan kişileri dairelerine kavuşturmak. Üzüntüden kanser olan daire sakinimiz var. O insanları daha fazla mağdur edemeyiz” açıklamasını verdi.

İŞTE ÇETE ÜYELERİNE YÖNELİK SUÇLAMALAR!

Büyükçekmece 3’ncü Sulh Ceza Hakimliği’nin 23 Haziran 2023 tarihinde yaptığı operasyonun ifade zaptında çete üyelerine yönelik suçlamalar şöyle sıralandı: “Örgüte bilerek isteyerek yardım etmek, Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, Yol kesme suretiyle birden fazla kişiyle silahlı yağma, Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak, delilleri yok etmek, değiştirmek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri