Buğra Gökce'den Instagram’a erişim engeli kararına tepki: 'Yaptım oldu zihniyetiyle Türkiye yönetilemez'

İPA Başkanı Buğra Gökçe, Instagram'ın BTK tarafından erişeme kapatılmasına tepki gösterdi. Gökce, "Türkiye’de Instagram’a erişim engeli geldi. Filistin’de Instagram serbest!" dedi.

Sosyal medya platformu Instagram'a BTK tarafından Türkiye'de erişim engeli getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi. BTK'dan yapılan ilk açıklamada "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" ifadelerine yer verildi.

Karar sosyal medya kullanıcılarının tepkisi çekerken bir tepki de İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce'den geldi.

Buğra Gökce, Türkiye'de Instagram’a erişim engeli getirildiğini ancak Filistin’de Instagram'ın serbest olduğunu söyleyerek ulusal basına yansıyan iddialara da yanıt verdi.

Filistin’de en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları Meta’ya ait Facebook ve Instagram olduğunu söyleyen Gokce, "Yani bugün kendi vatandaşlarımız Filistin’e gitse Instagram’a girebilecekken, Türkiye’de giremiyor." diyerek söz konusu karara karşı çıktı.

Bu uygulama ile Türkiye'nin Instagram’ı kısıtlayan Kuzey Kore, İran, Uganda gibi ülkelerle aynı listeye girdiğine dikkat çeken Gokce, keyfi sebeplerle interneti kısıtlamanın ve vatandaşların ifade özgürlüğüne engel olmanın Türkiye’nin itibarını ve hukuk güvenirliliğinin zedelenmesine sebep olduğunu söyledi.

Buğra Gökce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi:

Türkiye’de Instagram’a erişim engeli geldi. Filistin’de Instagram serbest! BTK tarafından bugün Instagram’a erişim engeli getirildi. Ulusal basına yansıyan iddialara göre sebep Filistin ile ilgili içeriklerin engellenmesi. Halbuki Filistin’de en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları Meta’ya ait Facebook ve Instagram. Filistin nüfusunun yaklaşık üçte biri Instagram üyesi. Filistin'de 1 milyon 659 bin Instagram hesabı bulunuyor.

"Yaptım oldu zihniyetiyle Türkiye yönetilemez"

Yani bugün kendi vatandaşlarımız Filistin’e gitse Instagram’a girebilecekken, Türkiye’de giremiyor. Bu uygulama ile Türkiye, Instagram’ı kısıtlayan Kuzey Kore, İran, Uganda gibi ülkelerle aynı listeye girdi. Bu çağda keyfi sebeplerle interneti kısıtlamak, vatandaşların ifade özgürlüğüne engel olmak Türkiye’nin hem itibarını, hem hukuk güvenilirliğini hem de refahını zedeliyor. Çok açık gerçek: Yaptım oldu zihniyetiyle 86 milyonluk koca Türkiye yönetilemez.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Instagram erişim engeline BTK'dan ilk açıklama!
Elif Berra Gökkır-Mete Gazoz ikilisi Paris'te son 16 turunda elendi
Zafer Partisi'nden milli yas kararına tepki: Bayrağı göndere çektiler

İstanbul Haberleri Haberleri