BTK'nın Instagram erişim engeline bir tepki de Ekrem İmamoğlu'ndan geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram'ın erişim engeli yasağına tepki gösterdi.

Türkiye'de dün gece 03:00'dan itibaren yaşanan Instagram erişim engeline siyasiler başta olmak üzere tepkiler sürüyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karara göre Instagram'a erişim engeli getirilmesiyle birçok soruyu beraberinde getirirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da erişim yasağına tepki gösterdi.

Instagram'ın keyfi olarak kapatılması kabul edilemez

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya platformu Instagram'ın Türkiye'deki erişiminin kapatılmasına X hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile yanıt verdi. İmamoğlu son yıllarda ticari amaçla kullanılan bir platformun keyfi olarak kapatılmasına sitem etti. Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı paylaşımda; "Sosyal medya; her kesimin ticaret, haberleşme dahil birçok amaçla kullandığı bir platformdur. Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez. Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı." ifadelerini kullandı.


Instagram'a neden erişim engeli getirildi

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Instagram hesabı üzerinden İran'da suikaste uğrayan Hamas lideri İsmail Haniye'nin vefatı nedeniyle taziye mesajını yayınlamasının ardından Altun'un yaptığı paylaşıma Instagram tarafından erişim engeli sebep gösterilerek kaldırıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram'ın yapmış olduğu bu erişim engeline tepki göstermişti. Paylaşımın kaldırılması sonrası BTK tarafından Instagram'a erişim engeli getirildiği resmi web sitesi üzerinden açıklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ağaca çarpan otomobilin sürücüsü ve eşi öldü
İstanbul Kadıköy'de yumruklu kavga: Çevredekiler güçlükle ayırdı
Feci kaza...Kamyonet, uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul Haberleri Haberleri