Bora Balcıoğlu: Gerçek rakam hangisi?

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, geçmiş dönemden kalan borç rakamını, 1 milyar 503 milyon 295 bin 262 TL olarak açıklamıştı. Balcıoğlu'nun selefi Volkan Yılmaz, gerçek rakamın 492 milyon 300 bin TL olduğunu savundu.

Silivri eski Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk ve MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ile bir araya gelerek, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun borç açıklamasına cevap verdi. Balcıoğlu, Silivri Belediyesi’nin MHP’li Volkan Yılmaz döneminden 1 milyar 503 milyon 295 bin 262 TL borcu olduğunu açıklamıştı. Volkan Yılmaz ise Balcıoğlu'nun açıkladığı rakamın gerçeği yansıtmadığını belirterek, gerçek rakamın 492 milyon 300 bin TL olduğunu savundu. Yılmaz, CHP'li Özcan Işıklar döneminden kalan banka kredileri ve vergi yapılandırmalarının da düşüldüğünde gerçek borcunun 462 milyon 328 bin TL olduğunu söyledi. 2019-2024 yıllarında Silivri Belediyesi'nin tek kuruş borçlanmadığını belirten Yılmaz, “Benim dönemimde bütün vergiler günü gününe ödendi” dedi.

Komisyon kurulsun

2019 yılında bütçesine oranla yüzde 145 borçlu bir belediye devraldığını belirten Yılmaz, “CHP’li Bora Balcıoğlu'na yüzde 28 borcu olan bir belediye devrettim” diye konuştu. Yılmaz bu çerçevede yapılan yatırım, kazandırılan taşınmaz ve araç gereçler konusuna girme ihtiyacı dahi hissetmediğini söyledi. Borç tartışmasının son bulması için Meclis'te bir komisyon kurulmasını tavsiye eden Yılmaz, “Bu komisyonun kurulması için Meclis'e önerge sunacağız. Bu konuda kararlıyız” ifadelerini kullandı. Balcıoğlu'na açık bir platformda karşılıklı konuşma daveti de yapan Yılmaz, "Bizim en güçlü olduğumuz alan bütçeydi" açıklamasını yaptı.

İyi niyetli değil

“Silivri Belediyesi mayıs ayı toplantısında açıklanan sözde “borç tablosu”, gerçeklerden uzak, iyi niyetli olmayan, gayri ahlaki ve siyasi nezaketten uzak bir tablodur” diyen Yılmaz, “Görev dönemimizde, Meclis'ten yetki almamıza rağmen hiçbir kredi kullanmadık ve hiçbir faiz ödemedik.
Yaptığımız yatırımlar, kazandırdığımız taşınmazlar, yüzde 100 artırarak çoğu iş makinesi ve kamyonlardan oluşan araç envanteri ile mali yapısı çok yüksek olan bir belediye teslim ettik. Gerçek dışı rakamlarla Silivri halkını yanıltanlara cevaplarımız ve çağrılarımız elbette olacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

BBP lideri Destici'den Müsavat Dervişoğlu'na ziyaret: '40 yıla dayanan dostluğumuz var'
Tiktok Türkiye'de yasaklanacak mı? Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman'dan önemli açıklama
Ekrem İmamoğlu’ndan Bora Balcıoğlu’na tebrik ziyareti

İstanbul Haberleri Haberleri