Bahçelievler'de bir binada patlama: Can kaybı 3'e yükseldi

Bir binada patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

İstanbul Valiliği Bahçelievler'de doğalgaz sıkışmasının neden olduğu patlamada ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bahçelievler'de doğalgaz sıkışması nedeniyle olduğu değerlendirilen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3'e yükselmiştir. Olayda yaralanan 3 vatandaşımızın tedavileri ise kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir" denildi. Yapılan açıklamada, Özgür Çoban, Ömer Özdemir ve Ahmet Bal'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Olayda, Özgür Çoban ve Ömer Özdemir hayatını kaybederken; Ahmet Bal, Emirhan Kutluay, Kerim Selvi ve Hasan Baş da yaralandı. Yaralıların hastanede tedavisi devam ederken, patlamayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Patlama görüntüleri güvenlik kamerasına da yansıdı. Patlamanın etkisiyle diğer binalardaki evlerin ve dükkanların camlarında da hasar görüldü. Bina önündeki araçlar da molozların altında kaldı. Araçlarda mahsur kalanları da esnaf çıkarttı. Ekiplerin, olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

KAYMAKAM BOZTEPE: HASTANELERİ BİREBİR TAKİPTEYİZ

Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Boztepe, "Hem ilçemize hem ülkemize geçmiş olsun. Yaralı sayımız patlamadan kaynaklı düşen molozların yarattığı tahribattan kaynaklı olarak vatandaşlarımız kendileri de hastaneye gittiği için hastaneleri birebir takip halindeyiz. Belki hafif yaralı sayımızda artış olabilir. Doğal gaz ve itfaiye ekipleri çalışma yaptıktan sonra kesin durum netleşince kamuoyunu bilgilendireceğiz. Vatandaşlarımızı uygun yerlere alma konusunda çalışma yapıyoruz. Savcımızı bekliyoruz. Savcımız alanla ilgili çalışmayı bitirdikten sonra da hızlıca bölgeyi temizleyip, itfaiyenin ve doğal gazın raporuna göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR: EN KISA ZAMANDA YIKACAĞIZ

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da, "Bina da kimse yok, itfaiye içeride. Doğal gaz da kesildi. Etraftaki binalarda hasar görenlerle ilgili çalışma yapıldı. Binayı tahliye ettik, en kısa zaman da yıkacağız" dedi.

"BOMBA MI ATILDI DİYE DÜŞÜNDÜK "

Esnaf Nafız Fidan, "Oturuyorduk bir anda patlama sesi geldi, ortalık yerle bir oldu. Geldiğimizde insanlar yerde yatıyordu. Yerde yatan cansız bir kişi vardı. 3-4 kişinin elleri ayakları tamamen kan içindeydi. Basınçla beraber aptallaştık. Buradan bir rüzgarın geçtiğini gördük. Uçak mı ? Bomba mı atıldı diye düşündükö dedi.

Cengiz Gönder de, "Biz dükkanda oturuyorduk, ses dalgasını gördük. Arabamızın camı patladı. Bir tane ölü teyze var. Patlama olan yerde oturuyordu, patlamanın etkisiyle aşağı uçtu. Binanın önünde park halinde duran bir araçta içinde iki kişi vardı, bir tanesinin durumu iyiydi. Arkadaşlarla birlikte şoför arkadaşı çıkardık. Durumu ağırdı bayağı. Ayağı falan kırılmıştı" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Resmi Gazete'de yayımlandı: Merkez Bankası'ndan iki yeni faaliyet izni
Haklarında arama kararı bulunuyordu: 20 FETÖ şüphelisi yakalandı
Yavru kedilerin bacaklarını kıran şüpheliye komik ceza

İstanbul Haberleri Haberleri