Beyoğlu'nda engelli bireyler için askerlik töreni düzenlendi

Beyoğlu'nda Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte askerlik çağına gelmiş engelli bireyler, Hasdal Kışlası'nda gerçekleştirilen törenle askerlik görevlerini tamamladı.

Beyoğlu/Hasdal Askeri Kışlası'nda Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler için askeri tören düzenlendi. Temsili askerlik görevini gerçekleştiren engelli bireylerin ailesi ve sevenleri onları yalnız bırakmadı. Sabah saatlerinde Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ring seferleriyle evlerinden alınarak Beyoğlu Gençlik Merkezi'ne getirilen gençler, burada kahvaltı yapmalarının ardından askeri tören için Hasdal Kışlası'na götürüldü.

YEMİN TÖRENİNE KATILDILAR

Üniformalarını giyen engelli bireyler Hasdal Kışlası'nda bir gün boyunca eğitim aldılar. Eğitimin ardından birlik tesislerinde gezdirilen engelli bireyler, erbaş ve erlerle birlikte yemek yediler. Büyük bir heyecanla yemin töreninin düzenleneceği alana giden engelli gençler, hep bir ağızdan and içti. Organizasyonun sonunda terhisini alan engelleri bireylerin mutluluğu, suratlarına yansıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul 18 Mayıs 2024 saatlik hava durumu, Cumartesi günü hava nasıl olacak?
Fransa’da sinagogu ateşe vermek istedi: Polis etkisiz hale getirdi
Kuryelerden Ata Emre protestosu: 'Bir gün değil her gün ölüyoruz'

İstanbul Haberleri Haberleri