Beyoğlu’nda çocuklar Dünya Çevre Günü’nde fidan dikti

Beyoğlu Belediyesi tarafından Baruthane Ekolojik Mahalle Bahçesi'nde düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğinde ilkokul öğrencileri e ağaç dikimi ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Beyoğlu'nda özel etkinliklerle kutlandı. Beyoğlu Belediyesi tarafından Baruthane Ekolojik Mahalle Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte ilkokul öğrencileri ile birlikte ağaç dikimi ve atölye çalışmaları yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe farklı okullardan yaklaşık 120 öğrenci katıldı. Programın başında öğrencilere görevliler tarafından ilk olarak Dünya Çevre Günü'nün önemi anlatıldı. Konuşmaların ardından öğrenciler fidan ve ağaçları bahçede hazırlanmış olan alana dikti. Programa Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yamak da katıldı.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARA ÇEVRE DUYARLILIĞI KAZANDIRMAK"

Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yamak etkinliği çocuklara çevre duyarlılığı katmak amacıyla düzenlediklerini belirterek "Öncelikle tüm ülkemizin ve çevremizin Dünya Çevre Gününü kutluyorum. Çocuklarımıza çevre duyarlılığını aşılamak için bir etkinlik yapıyoruz. Bunu kavrayabileceklerine inanıyoruz. Bu etkinliklerin amacı da onlara çevre duyarlılığı kazandırmak. Zamanla da geri dönüşünün güzel olacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN TOPRAĞA DOKUNABİLMELERİNİ İSTİYORUZ"

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Canan Özgür ise "Dünya Çevre Günü'müz kutlu olsun. Bugün bütün çocuklarımızla birlikte burada yaptığımız çalışmalar toprağın önemini anlatmaktı. Çevremiz biliyorsunuz çok fazla kirleniyor. Çevre kirliliğini önlemek için yaptığımız çalışmalardan bir diğeri ise geri dönüşüm ve geri kazanımın gerçekleştirilmesi. Programın amacı hem bu bilinci aşılamak hem de çocuğun toprakla buluşmasını sağlamaktı. İklim krizi önümüzde. Karbon fazlalığından kaynaklı iklim krizi yaşıyoruz. Bu kriz çerçevesinden önceliğimiz toprağı korumak. Çocuklarımızın bostanı görmelerini istiyoruz, toprağa dokunabilmelerini istiyoruz. Hissetmelerini istiyoruz ki toprağa sahip çıkabilsin" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sultanbeyli'de kaza: Sürücünün çarptığı bisikletli çocuk havaya savruldu
Albayrak'ın Microsoft'a açtığı davada 'emsal karar': 550 bin dolar tazminat ödeyecek
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu İranlı rektör ve yazarı kabul etti

İstanbul Haberleri Haberleri