Beyoğlu Belediyesi'nden yeni evlenenlere konut tahsisi!

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yeni evlenen çiftlere Başkanlık konutunun tahsis edileceğini açıkladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yeni evlenen çiftlere Kefken Gençlik Kampında bulunan Başkanlık konutunu tahsis etti. Daha önceki dönemlerde başkan ve ailesinin yazlık mekanı olarak kullanılan ev, bundan sonra balayı yapma imkanı olmayan yeni evlenen çiftlerin 5 gece 6 gün ücretsiz olarak balayı yapabilecekleri bir adres olacak.

Beyoğlu Belediyesi'nin Kocaeli'nde deniz kenarında yer alan Kefken Gençlik Kampında tatile ve sosyalleşmeye gelenlerin konaklaması için müstakil evler bulunuyor. Bu evlerden biri de belediye başkanı ve ailesine ayrılmış olan başkanlık konutu. Daha önceki dönemlerde Başkana tahsis edilen Başkanlık Konutu bundan sonra yeni evlenen çiftlere tahsis edilecek.

GÜNEY: TEMEL PRENSİBİMİZ BEYOĞLU'NUN GÜZELLİĞİNİ HERKESLE ADİL VE EŞİT ŞEKİLDE PAYLAŞMAK

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Göreve geldiğim ilk günden itibaren, belediyenin imkanlarının dökümünü çıkarttık. Seçim çalışmamız boyunca evlenmek isteyen ama maddi koşullar yüzünden erteleyen çokça gençle karşılaşmıştık. Kefken'deki konutun başkanlığa yazlık olarak tahsis edildiğini görünce, bunu evlenecek çiftlere destek olarak kullanmaya karar verdik. Temel prensibimiz Beyoğlu'nun imkanlarını, zenginliğini, güzelliğini herkesle adil ve eşit şekilde paylaşmak."

BEYOĞLU İKAMETİ İSTENİYOR

Başvuru şartı için çiftlerden birinin Beyoğlu ikametinin olması, 1 Temmuz 2024 tarihinden sonra evlenmiş olmak, TC vatandaşı olmak şartları aranacak. Belediyenin internet sitesinden yapılacak ön kayıtların ardından, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sosyal durumu gözeterek başvuruları değerlendirecek.

KAMPA ULAŞIM VE YEMEK DE ÜCRETSİZ OLACAK

Beyoğlu Belediyesi'nin Kefken Kampı ortaokul, lise ve üniversiteden gelen öğrencilerin yanı sıra bu dönemde emeklilerin, engellilerin, günübirlik ziyaretçilerin de adresi oluyor. Her hafta başka bir grubun ağırlandığı kampta, yeni evli çiftler 5 gece 6 gün konaklama imkanına sahip olacak. Kefken kampına ulaşım ve yemek de ücretsiz olarak sağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri