Belediye meclisinde rüşvet iddiası!

Avcılar Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısında belediye çalışanlarının ve bazı yöneticilerin “sosyal yardım” adı altında rüşvet aldığı iddia edildi.

AK Partili Sadık Pehlivan'ın gündeme getirdiği iddialara ise Belediye Başkanı Hançerli'den sert yanıt geldi. Hançerli, “İftira Allah katında büyük suçtur. Yalan hakeza öyle. Söylenenler iftira ve yalan” dedi.

Avcılar Belediyesi'nin haziran ayı Meclis toplantısı ilginç çıkışlara sahne oldu. Kurban Bayramı öncesinde ilçede gündeme gelen ve belediye zabıtalarının rüşvet aldığı iddialarını AK Partili Sadık Pehlivan, Meclis gündemine taşıdı. Sadece zabıtaların değil belediyedeki üst düzey isimlerin ve çok sayıda personelin de çeşitli yardımlar adı altında rüşvet aldığını iddia eden Pehlivan'ın bu açıklamalarına Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'den keskin bir dille; “yalan” cevabı geldi.

Yardım adı altında rüşvet alıyorlar

Meclis kürsüsünde konuşan Sadık Pehlican, belediyenin almış olduğu yardımlara “kayıt dışı bağış” dendiğini fakat bunun apaçık bir rüşvet olduğunu söyledi. Pehlivan, “Avcılar'ımızın yıllardır süregelen en önemli sorunu hiç kuşkusuz bağış ve yardım adı altında alınan ancak belediyemizin ne hikmetse kayıtlarında yer almayan yardımlardır. Bizler nezaketen bunun adına kayıt dışı bağış diyoruz ancak sizlerin de bildiği gibi gerçek adı halk dilinde rüşvet olarak geçmektedir. Bizler hiçbir yöneticimizin, hiçbir idarecemizin adını bu tip olaylarla bir araya getirmeyi kendimize yakıştırmıyoruz” dedi.

Hançerli'yi hedef aldı

Atasözü üzerinden isim vermeden Belediye Başkanı Turan Hançerli'yi de hedef alan AK Partili Sadık Pehlican, “Avcılar Belediyesi'ni temsil eden hiçbir yetkilinin adının da bu tarz olaylarla anılmasını istemiyoruz. Ancak hal böyleyken kentsel dönüşüm adı altında müteahhitlerden alınan yardımların sosyal yardımlar adı altında Avcılar Belediyesi'ne iş yapan kişilerden alınıyor. Ama bunun bedeli hiçbir zaman görünmüyor. Biz buna anlam veremiyoruz. Balık baştan kokar. Baş neyi yaparsa gerisi de kendine bunu hak görüp aynı şeyi yapar. Geçtiğimiz günlerde de bununla ilgili bir olay yaşandı. Kurban satış yerinde alınan ve de suçüstü yapılan bir münfreti olay. Yine bayram öncesi müteahhitlerden bayram harçlığı adı altında alınan paralar da böyle. Bu olaylara karışan kişilerin Avcılar Belediye personeli diye tanınması da üzücü. Biz AK Parti Grubu olarak Avcılar beledie personelinin adının böyle şeylerle anılmasından çok rahatsısız. Olup bitenler bizleri derinden üzmüştür” ifadelerini kullandı.

Hançerli niye konuşmuyor?

Zabıtaların karıştığı rüşvet skandalının üzerinden neredeyse bir hafta geçtiğini de söyleyen Pehlivan, “Bu olayın üzerinden 5-6 gün geçti. Sayın Başkan Hançerli'den bu konuda bir açıklama duyamadık. Bu da bizler için çok manidardır. Bu olay hakkında Hançerli'nin düşüncelerini bilmek bizim en doğal hakkımızdır. Avcılar ilçesinin bu tip konularla birlikte anılarak ulusal basına düşmesi gerçekten çok üzücü bir olaydır dedi.

Gerçek ayıp gerçekten günah!

İddialara cevap veren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise sözkonusu beyanların asılsız olduğunun altını çizdi. Hançerli, “Öncelikle iftira, Allah katında da büyük bir suçtur. İftira atmamak lazım. Yalan konuşmamak lazım. Biz yalanları şikayet etmiyoruz ama yalan söylemek de gerçek dışı beyanlar da bulunmakta en azından günahtır, yapmamak lazım. Hakikaten şu söylenen şeyler gerçekten ayıp, gerçekten günah. Kınıyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya'da rüşvet operasyonu: Denetçi memurlar da gözaltında

İstanbul Haberleri Haberleri