Bayrama sayılı günler kala tatlı imalathanelerinde hijyen denetimi: 3 işletme mühürlendi

Bahçelievler Belediyesi'nin Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri bayrama sayılı günler kala ilçedeki tatlı imalathanelerinde hijyen denetimi yaptı.

Ekipler, ilçedeki Kocasinan Merkez Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Siyavuşpaşa Mahallesi'ndeki 82 tatlı imalathanesinde hijyen denetimi yaptı. Denetim sırasında tatlı imalathanelerin fiziki yeterliliği, çalışan personelin gıda ve hijyen kurallarını uyumu, işletmede haşerelerin olup olmaması, ilaçlamaların periyodik olarak yapılıp yapılmadığı, ürünlerin depolama ve saklanma koşullarına bakıldı.

Üretim ve hijyen kurallarına uymayan 3 işletmeye gerekli hijyen kurallarına uymamak, fiziki yetersizliği, çalışan personelin gıda ve hijyen kurallarını yerine getirmemesi, işletmede haşereler bulunması, ilaçlamaların periyodik olarak yapılmaması, saklanan ürünlerin depolama ve saklanma koşullarının uygun olmaması gibi nedenler ile mühürlendi. Gıda hijyen eksikliği olan 9 işletmeye ise eksiklerinin gidermeleri için 15 gün yasal süre verildi.

"HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÇAPRAZ BULAŞMA RİSKİ TESPİT EDİLDİ"

Denetleyen ekibin arasında bulunan Gıda Mühendisi Funda Durak, "Kocasinan Mahallesi'nde ziyaret ettiğimiz iş yerinde halk sağlığı açısından çapraz bulaşma riski tespit edildi. Bundan dolayı Bahçelievler Belediyesi zabıta ekiplerimiz tarafından mühürleme gerçekleşti. Göstermiş olduğu faaliyetlerden dolayı, iş yerinin fiziki yetersizliği, çalışan personelin gıda ve hijyen kurallarını yerine getirmemesinden dolayı işetme gerekli kriterlere uymamıştır. Ayrıca işletmede haşereler bulunmasından ilaçlamaların periyodik olarak yapılmamasından, saklanan ürünlerin depolama ve saklanma koşullarının uygun olmaması gibi nedenlerden dolayı işletme mühürlenmiştir" dedi.

'HİJYEN AÇISINDAN EKSİKLİKLER TESPİT EDİLDİ'

Ekiplerle başka mahallelerdeki imalathanede de denetim yapan Durak, "Gıda ve hijyen açısından eksiklikler tespit edildi. İş yeri yetkililerine bu durumların bilgisi verildi. Zabıta ekipleri de gerekli tebligatları yaptı. 15 günlük bir yasal süreç işleme alındı. Denetimlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

'BAYRAM DOLAYISIYLA DENETİMLERE YOĞUNLUK VERİLDİ'

Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile yıl boyunca gıda üretim ve satış yerlerinde denetim gerçekleştirdiklerini belirten Durak, "Bayram öncesi gıda satış ve gıda üretim alanlarının da yoğunluğunun artması nedeniyle bugün de bu denetimlerimize yoğunluk verdik" dedi.

EKİPLER HİJYENİK KOŞULLARA RİAYET EDEN İŞLETMETMEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Tüm ilçede denetimlere devam ettiklerini söyleyen Gıda Teknikeri Muhammet Şahin ise "Eksiklikleri olan işletmelere gerekli yaptırımlar uygulandı. Şu anda da gerek üretimiyle gerek satışıyla gayet titiz ve hijyenik koşullara riayet eden bir işletmedeyiz. İşletmecimize Bahçelievler ve belediye adına çok teşekkür ederiz. Halkımızın kurban bayramını kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Esenyurt'taki hayvan barınağı mevkiinde yangın çıktı
Yerlikaya Jandarma Teşkilatının 185'inci kuruluş yılını kutladı
İSKİ açıkladı! 14 Haziran 2024 Cuma günü İstanbul'un birçok ilçede sular verilemeyecek

İstanbul Haberleri Haberleri