Başkan Özer: Esenyurt ihmal edilmiş bir ilçe

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin yoğun nüfusuna rağmen birçok yatırımdan mahrum bırakıldığını açıklayarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Meltem TV’de yayınlanan “Gülgûn Feyman ile Haberin İçinden” programında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin yoğun nüfusuna rağmen birçok yatırımdan mahrum bırakıldığını söyledi. Başkan Özer, “Esenyurt ihmal edilmiş bir ilçe. Burası başka ilçelere bağımlı hale getirilmiş” diyerek, yapacağı çalışmalarla Esenyurt’u hak ettiği değere kavuşturacağını vurguladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Meltem TV’de yayınlanan “Gülgûn Feyman ile Haberin İçinden” programının canlı yayın konuğu oldu. Göç, yatırımlar ve 2 ayda ilçede yapılan hizmetlerin konuşulduğu programda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özer, kalabalık nüfusuna rağmen devletin Esenyurt’a yeterince yatırım yapmadığını söyledi. İlçede yoğun göç ile birlikte birçok sosyal sorunun da meydana geldiğini vurgulayan Prof. Özer şöyle konuştu: “Burası devletin de ihmal ettiği bir ilçe haline gelmiş. Örneğin sağlıkla ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış, koca şehirde bir tane devlet hastanesi var. Eğitimle ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış. Çocuklarımız ihmal edilmiş, 60 kişilik sınıflarda okuyorlar. Adliye gibi kamu kurumları yok. İlçemiz başka ilçelere bağlı hale getirilmiş.”

“Başka ilçelere bağımlı hale getirilmişiz”

Esenyurt’un yoğun bir genç nüfusa sahip olduğunun altını çizen Başkan Özer, “81 ilden, 101 ülkeden göç almışız. 240 bin gencimiz 160 bin emeklimiz var ama maalesef şehirleşme ile ilgili sorunlarımız da var. Hızlı büyümenin getirmiş olduğu bir çarpık kentleşme, altyapı ve üstyapı sorunları söz konusu. Bu durumun geleceğimize zarar verdiğini düşünüyoruz. Bu aynı zamanda Esenyurt'ta sosyal bir takım problemleri de beraberinde getirmiş. Şehrimiz, ayrıca devletin de ihmal ettiği bir ilçe haline gelmiş. Sağlıkla, eğitimle ilgili gerekli yatırımlar yapılmamış. Çocuklarımız ihmal edilmiş. 60 kişilik sınıflarda okuyorlar. Bir akademisyen olarak baktığımda 60 kişilik sınıflarda yetkin insan yetiştirmek mümkün değil. Mesela bir şoförler cemiyetimiz yok, bir adliye sarayımız yok. Başka ilçelere bağımlı hale getirilmişiz. Ne devlet tam anlamıyla ilgilenmiş ne de yerel yönetimler bu göç dalgalarının getirmiş olduğu sorunların üstesinden gelmiş” diye konuştu.

“Yerel yönetimlerde reform yapacağız”

Geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde Yerel Yönetimler Reform Komisyonu üyesi seçildiğini ifade eden Başkan Özer, “Önümüzdeki en temel meselelerden biri de yerel yönetimler reformudur. Çünkü biz iktidara yürüyoruz. İlk genel seçimde iktidara da geleceğiz. Bu değişimle beraber aynı zamanda iktidarı demokratikleştireceğiz ve yerel yönetimlerde reform yapacağız. Benim seçildiğim Yerel Yönetimler Reform Komisyonu aynı zamanda hem genel hem de yerel reformu içeriyor. Bu görevi de Sayın İmamoğlu'yla birlikte en iyi biçimde yerine getireceğiz” dedi.

“Esenyurtluluk kimliğini oluşturacağız”

İlçede barış ve kardeşliğin hakim olması için bir Esenyurtluluk kimliği oluşturacaklarını söyleyen Başkan Özer şunları ekledi: “Yapılması gereken insanlarımıza bir aidiyet duygusu kazandırmak. Bir Esenyurtluluk kimliğini yaratacağız. Bunun da panzehri kültür, sanat ve spordur. Dolayısıyla buradaki mottomuz Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporun başkenti haline getirmek. Esenyurtlu bunu hak ediyor. Ayrıca ilçemizin medyadaki olumsuz imajını da olumluya çevireceğiz. Esenyurtluları gururla ‘Ben Esenyurtluyum’ diyeceği bir Esenyurt'a kavuşturacağız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dalgıçlar denizin dibinden muska çıkardı!
Fatih'te İETT otobüsünde dumanlar yükseldi! Yolcular yol ortasında kaldı
Denizden çıkanlar şoke etti: Büyü yapıp denize atıyorlar

İstanbul Haberleri Haberleri