Başkan Çaykara'dan Avcılar gençliğine destek!

Avcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen etkinlikte ilçedeki gençlerin yaratı fikirleri hayata geçirildi. Etkinliğin açılışına Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara da katılarak gençlere desteğini iletti.

Gençlerin yaratıcı fikirlerini hayata geçirdiği Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Avcılar Belediyesi ve Sustain2Solve işbirliği ile düzenlenen Hackathon’da gençler; sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik yaratıcı ve yenilikçi çözümler geliştirilmesi amacıyla projeler üretti.

2-4 Ağustos tarihleri arasında 48 saat aralıksız kamp yapan 12 takımdan toplam 36 katılımcı kıyasıya yarıştı. Toplamda üç gün süren programda, katılımcılar iş fikirlerini mentörler ve danışmanlar ile geliştirme fırsatı buldu.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik yaratıcı ve yenilikçi çözümler geliştirilmesini ve genç girişimcilerin projelerini ilerletmelerine önemli katkılar sunan çalışmanın sonunda dereceye giren projeler Avcılar Belediyesi’nde uygulanmak üzere değerlendirilmeye alındı.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK GENÇLERE EMANET

Etkinliğin açılış konuşmasında gençlere seslenen Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara; “Hoş geldiniz sizleri Avcılar’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerden öğrenilecek çok şey var. Vizyon olarak sürdürebilirlik anlamında sizlerle aynı düşünceleri taşıyorum. Kentlerimizin genelinde en önem verdiğimiz konulardan birisi olmalı bu konu. Çok geniş bir konuyu içine alıyor. Ülke genelimizde sürdürülebilirlik anlamında ayağı yere basan bir politikaya sahip değiliz maalesef. Bu durum yönettiğimiz kentlerin vizyonuna da yansıyor. Seçim sonrası yeni bir umut filizlendi ülkemizin genelinde ve bu yerel yönetimlerdeki iktidar sürecinin başlangıcı. Genç arkadaşlarımızın da çalışmaları bizlerin yol haritası olsun istiyoruz. O yüzden burada yapacağımız fikir birliği çok ama çok önemli. Yapacağınız çalışmaları mutlaka bizlere iletin. Bu anlamda bilin ki burada bir ağabeyiniz var her şeyi danışabileceğiniz bir yol arkadaşınız var. Burada sizlere de umut olabilecek bir hikayenin başlangıcı var. Hepinize başarılar diliyorum iyi ki varsınız. Mezun olduktan sonra çok güzel yerlerde hem memleketimize hizmet edecek hem de bilime katkı sağlayacak gücü kendinizde bulacağınıza inanıyorum. Teşekkür ediyorum başarılar.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
Bakan Şimşek: KKM'den çıkışın sürmesini bekliyoruz

İstanbul Haberleri Haberleri