Başkan Arısoy: Sizin gibi muhalefete can kurban!

Zeytinburnu Belediyesi 2024-2025 Stratejik Planı ve 2025 Bütçesi meclis salonunda müzakereler sonucu tamamladı.

Zeytinburnu Belediyesi'nin 2024-2025 Stratejik Planı ve 2025 Bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi. Eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bizim gerçekten dersine çalışan, dişli ve daha iyi işler yapma konusunda bizleri teşvik edecek bir muhalefete ihtiyacımız var. Bu benim ikinci dönemim arkadaşlar. Ya yeni şeyler üretin, ya da devam böyle devam edin. Böyle muhalefete can kurban” dedi

Zeytinburnu Belediyesi 2024-2025 Stratejik Planı ve 2025 Bütçesi meclis salonunda müzakereler sonucu tamamladı. Stratejik Plan ve bütçe hakkında söz alan CHP’li Bütçe Komisyon Üyesi Düzgün Kaya, belediyenin giderlerinin artmasına karşılık, gelirlerin yüzde 3 oranında azaldığını söyledi. Belediyenin araç kiralama işinin de çok yüksek olduğunu belirten Kaya, yapılan harcamalara bakınca Zeytinburnu Belediyesi’nin tasarruf yapmadığını belirtti. Hikaye anlatarak konuşmasını sürdüren Kaya, Ekrem İmamoğlu'nın İBB başkanlığı döneminde döneminde Zeytinburnu'na yapılan çalışmaları sıraladı. Ak Partili Beytullah Bıyık ve Mustafa Yalçınkaya ise kısa bir konuşma yaparak, Başkan Arısoy’a güvendiklerini, yaptıklarının da yapacaklarının teminatı olduğunu belirtti.

Asla yüksünmem

Tüm konuşmacıların ardından eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yaptıkları tüm çalışmaların temel amacının ilçe sakinlerinin daha modern bir ilçede yaşaması olduğunu belirtti. Stratejik planlarında öncesinde olduğu gibi yapabilecekleri şeyleri tarihlendirdiklerini, birçoğunun doğrudan belediye ile ilgisi olmayan ancak ilgili kurumlarla yapılacak iş birliği neticesinde hayata geçirilecek işler olduğunu söyleyen Arısoy, görüşmelere de başladıklarını belirtti. CHP’li meclis üyesi Düzgün Kaya’nın İBB’nin Zeytinburnu’nda yaptığı şeyleri anlatarak kendisine de açıklama ve teknik hususlarda bilgi verme imkanı doğduğunu söyleyen Arısoy, öncelikle ilçelerine taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etti. Teşekkür etmesi için kimin hangi partili olduğuna bakmaksızın emek vermesinin yeterli bir kriter olduğunu vurgulayan Arısoy, “Bundan asla yüksünmem” diyerek devam etti.

Bizimle alakası yok!

Yapılan eleştirilere karşılık konuşmasının ana temasını "Dünkü güneşle bugünkü çamaşır kurutulmaz” olarak belirlediğini söyleyen Arısoy, eleştirilerini 6 madde de toplayan CHP’li Hüseyin Üsküdar’ın eleştirdiği 5 konunun kendisiyle alakası olmayan geçmiş dönemde yapılan işler olduğunu, defalarca bu konularda da bilgi verildiğini vurguladı. Muhalefet partili üyelerin kendi dönemiyle ilgili söyleyecek bir şey bulamayınca, kendisiyle alakası olmayan yaklaşık 20 yıllık meseleleri gündeme getirdiğini söyleyen Arısoy, “Bizim gerçekten dersine çalışan, dişli ve daha iyi işler yapma konusunda bizleri teşvik edecek bir muhalefete ihtiyacımız var” dedi. Arısoy, “Bu benim ikinci dönemim arkadaşlar. Ya yeni şeyler üretin, ya da devam böyle devam edin. Böyle muhalefete can kurban” diye konuştu.

İBB'nin çaktığı tek çivi

İBB'nin Zeytinburnu’na yaptıklarını sıralayan İBB’li CHP’li Düzgün Kaya’ya cevap veren Arısoy, “Kazlıçeşme'de İBB ile birlikte çözdüğümüz konu tapu vermek değil, 30 yıllık imar sorunudur. İnsanların tapu ve mülkiyetleri vardı. Kanunen bu hususlardaki yetki İBB’de. 30 yıllık sorunu birlikte çözdük eve ve bundan ötürü İBB’ye teşekkür ederim. Konu tapu değil, imar sorunudur. Loca Mahal’in ihalesi, sözleşmesi Ak Partili İBB döneminde yapıldı, inşaatın yüzde 80’i tamamlandı. CHP’li İBB yönetimi de kalan yüzde 20’sini var olan sorunlarını çözerek hak sahiplerine teslim etti. Çırpıcı Parkı yenilemesi zaten olması gereken bir şey ama yenileme ayrı şey. Bizim Millet Bahçesi’nde hemen hemen her ay yaptığımız yenilenmenin bir benzeri. Yoğun kullanımdan dolayı parklar tahrip oluyor, kelleşmeler oluyor ve biz bu işleri rutin bakım olarak değerlendiriyoruz. Ama İBB açılış yaptı. Ama park ve bahçelerimize bakılması anlamında iyi ki de yaptı” ifadelerini kullandı. İBB’nin engelli erişimi için uygun olmayan yaya üst geçitlerini yenileme kapsamında Demirciler ve Seyitnizam üst geçidini yenilemesi meselesini ‘Büyük İş’ olarak değerlendiren Arısoy, İBB’ye emekleri için teşekkür ederek, “İBB’nin Zeytinburnu’na çaktığı tek çivi” yorumunu yaptı.

CHP'lilere seslenen, “Ürettiğiniz yalana kendiniz inanıyorsunuz. Sonra karşıma gelip bana söylüyorsunuz” diyen Arısoy, “Geçen dönem İBB. Başkanımız belediyemize gelip bizi şerreflendirdi. Bu dönem de geldi. Hiyerarşiye göre İBB Başkanı bizim önümüzde gelir. 39 ilçeden biriyiz. Hiyerarşi olarak da katılımcıları onlar belirler. Bu seferki ziyarette arkadaşlarımız ‘Nasıl bir profil ön görüyorsunuz' diye sordu. Bırakın Ak Partili belediye ziyaretlerini, CHP’li belediye başkanlarının ziyaretinde herhangi bir Meclis üyesi bulunmuş mu? CHP ilçe başkanı o görüşmeye gitmiş mi bir baksın. CHP Grubu konuyu gündeme getirdiği için söylüyorum ama bir şey derken düşüneceksiniz. Bizim talebimiz CHP’li İBB Meclis üyeleri davet edilecekse bizim haberimiz olsun, bizimkileri de hazır edelim ki mütekabiliyet olsun. Bize gelen cevap, 'hayır bu dönem böyle bir siyasi profil ön görmüyoruz' şeklinde. Yani bu konunun benimle hiçbir alakası yok. Muhatabı da ortada. 39 ilçe bitti. Bakın ilçe başkanı ya da meclis üyesi görüşmeye girmiş mi? Ayrıca bu konuların burada gündeme gelmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ünlü kahve zincirine protesto
İstanbul'da trafikte tartışma: Aracının üzerine çıktı, TIR'ın camını kırmaya çalışıp küfürler yağdırdı
Ambulans şoföründen sürücülere sitem: Hastaya geç kaldık

İstanbul Haberleri Haberleri