Başkan Ahmet Özer: Dünyayı sevgi kurtaracak!

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali'nde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Dünyayı sadece sevgi, sanat ve barış kurtaracak” dedi.

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali birbirinden renkli görüntülerle başladı. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârların katıldığı festivalde, Prof. Dr. Ahmet Özer Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile uluslararası kültürlere ait el emeği ürünlerin sergilendiği Zanaatkârlar Sokağı’nın açılışı gerçekleştirdi. Ardından Özer, misafir dans gruplarının katılımıyla, Havana Park’ta barışın sembolü zeytin ağacı dikerek, kardeşlik mesajları verdi. İlçede 4 gün boyunca sürecek olan festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Ahmet Özer'in 500 sanat elçisi ile sahnede barış ve kardeşlik halayları çektiği program misafir grupların dans gösterileri ile devam etti. Ardından sahne alan Kardeş Türküler ise kentin etnik dokusunu ortaya çıkararak festivale katılanlara keyifli bir akşam yaşattı.

Zeytin ağacı diktik

Sahnede yaptığı konuşmada ilçede 3 yeni festivalin daha düzenleneceğinin müjdesini veren Özer, “Bundan sonra Esenyurt sanatla, sporla ve kültürlerin bir araya geldiği programlarla anılacak. Artık negatif olaylar ile anılmak istemiyoruz. Yeni bir Esenyurt'u kısa zamanda hep birlikte inşa edeceğiz. Bu sabah misafirlerimizi belediyemizde ağırlarken onlara şunu söyledim; Dünya, binbir çiçekli bir bahçe olduğunda güzeldir. İşte bu akşam burada binbir çiçeğin olduğu bir gül bahçesindeyiz. Bu bahçenin gülleri 35 ülkeden 500 sanatçı gencimizdir. Onları sizler adına Esenyurt'ta ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyorum. İlçe kaymakamımız Fatih Çobanoğlu ile birlikte Zanaatkârlar Sokağı’nın açılışını gerçekleştirdik. Ardından 35 ülkeden gelen toprakla Nazım Hikmet'i anarak bir zeytin ağacı diktik. Diktiğimiz o ağaç, barışın ve kardeşliğin sembolü olarak ilçemizde büyüyecek. Böylece her türlü ayrımcılığın, ırkçılığın kötü olduğunu, kardeşliğin, barışın, kültürün ne kadar değerli olduğunu dosta düşmana gösterelim. Çünkü dünyayı sadece sevgi, sanat ve barış kurtaracak” dedi.

Barışa selam olsun

“Sevgiye, sanata ve barışa selam olsun. Bu program gelecek nesillere aktarmamız gereken büyük bir yürüyüşün başlangıcıdır” diyen Özer, “Bu büyük yürüyüşü bugün burada başlatan sizlere, Esenyurt halkına bin selam olsun. Göreve geldiğimde bir bilim insanı olarak Esenyurt'u kültürün ve sanatın başkenti yapacağımızın sözünü vermiştim, işte başladık. Hep birlikte 21. yüzyıla yakışan, huzurlu, tertemiz bir Esenyurt'u yaratacağız ve bu etkinliklerle donatacağız. Farklı ülkelerden kardeşlerimizi her daim burada ağırlayacağız. Festivallerimiz; Barış ve Kardeşlik Festivali, Kadın Emeği Festivali ve Edebiyat Festivali ile devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle buradaki kardeşlerimin her birini ayrı ayrı kucaklıyorum, sizlere de festivalimizi şereflendirdiğiniz için hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı. Festival kapsamında geleneksel el sanatlarının sergilendiği Uluslararası Zanaatkârlar Sokağı da ziyarete açıldı. Esenkent Akbatı AVM bahçesinde kurulan, birçok ülkenin geleneksel el sanatları ürünlerinin sergilendiği sokağın açılışını Başkan Özer, İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

THY'den siber sorun nedeniyle yaşanan teknik aksaklıkla ilgili açıklama geldi

İstanbul Haberleri Haberleri