Başkan adaylığını açıklayan Hamide Yazıcı yaşananları anlattı

CHP Bakırköy Kadın Kolu Başkanlık seçimine yeniden adaylığını koyan Hamide Yazıcı, 2 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

2020 seçimlerinden beri yürütmekte olduğu Kadın Kolu Başkanlığı için yeniden aday olan mevcut başkan Hamide Yazıcı, yaklaşık 4,5 yıldır yürütmekte olduğu görevini hak ettiği şekilde yaptığına inandığını söyleyerek, görev sürecinde yaptıklarını ve son dönemde yaşadıklarını anlattı.

2 Haziran’da yapılması ön görülen CHP Bakırköy Kadın Kolu Başkanlık seçimine yeniden adaylığını koyan Hamide Yazıcı, 4,5 yıllık görev süresinin neredeyse üç yılının pandemi ile geçtiğini, herkesin eve kapandığı bir dönemde alanlarda olduklarını, ardından yaşanan deprem, yangın ve sel gibi ülke genelinde yaşanan felaketlerde de Bakırköy’ü ülkenin her köşesinde gururla temsil ettiklerini belirtti. Görev süreci boyunca ayrıca yerel ve genel seçim olmak üzere 5 büyük seçim geçirdiklerini belirten Yazıcı, “Amacımız ülkenin aydınlık yarınları için hep birlikte çalışmak” şiarıyla o gün bu gündür aynı çizgide görev yaptığını belirtti. Üstlenmiş olduğu sorumluluğun bilinci ile, kadın kolu başkanlığını severek, isteyerek ve yorulmak nedir bilmeden, her zorluğa göğüs gererek partisi için en iyi şekilde yaptığına ve layığı ile yerine getirdiğine inancının tam olduğunu belirten Hamide Yazıcı, örgütünden gelen yoğun istek ve talep üzerine yeniden aday olduğunu açıkladı.

2020 yılı öncesi Nebahat Civan yönetimindeki Kadın Kolu Başkanlığı’nda görev aldığını ve yaptığı çalışmalar neticesinde yine örgütünden gelen talepler üzerine aday olduğunu ve iki adaylı seçimden ciddi bir oy oranıyla kazanarak göreve başladığını söyleyen Hamide yazıcı, görev aldığı süre içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Hamide Yazıcı,, kendisi ile ilgili sağda solda bazı iddiaların dolaştığını da dile getirerek yaşadıklarını anlattı.

Öncelikle aday olduğu 2020 seçimlerinde yaşadığı tecrübelerle hiç bir dostunu ve arkadaşımı yıpratmayacağına söz vererek yola çıktığını söyleyen Yazıcı, görev aldığı ilk dönemde yaşanan pandemi nedeniyle ülke genelinde evlere kapanıldığı halde, kadın erkek yönetimdeki tüm arkadaşlarının yardımı ile ihtiyacı olan herkesin yanında olduklarını belirtti.

Hamide Yazıcı, hiyerarşi gereği önce ilçe başkanına sonrasında da belediye başkanıyla konuştuğunu ve ikisinden de olumlu yanıt aldıktan sonra Perşembe günü yaptıkları genişletilmiş kadın kolu toplantısında arkadaşlarının da talebi ile adaylığını açıkladığını, devamında ise yaşananlarla ilgili süreci anlatan için yönetimiyle birlikte alanlarda da birlikte olduğu gazetecilerle yaşananları da anlatan samimi bir açıklama için bir araya geldiğini belirtti.

37 YAŞINDA EŞİMİ KAYBETTİM
95 senesinde ani bir rahatsızlık geçiren eşini henüz 37 yaşındayken kaybettiğini ve geçmişi on yıla dayanan okul dernekleri başkanlığıyla özel sınıflarda okuyan özel çocuklarla vakit geçirdiğini anlatan Yazıcı, bu şekilde yeniden hayata tutunduğunu, iyi bir insan, iyi bir eş ve iyi bir baba olarak tarif ettiği eşinin iyi de bir solcu olduğunu anlatarak şöyle devam etti.

“İyi bir solcu olan eşimin sağlığında dönem dönem büyük sıkıntılar yaşadık. Bunu da ‘Hamide çok solda değil’ dedikleri için anlatıyorum. O dönemlerde evimizde Ecevit’in kitapları var diye bize soba yaktırdılar ve tüm kitaplarımızı sobaya attırdılar. Sağ sol davasında yaşadığımız sıkıntılı dönemlerin ardından, kendim de üzüntüden kanser rahatsızlığı geçirdim. İlaçlardan dolayı saçım döküldü ve badana takıp gezdim. Şimdilerde ise o dönem bandana taktığım için benim öncesinde başörtülü olduğum konuşuluyormuş. Öncelikle şunu söyleyeyim ki yakın ailemde de bir çok başörtülü var ve başörtüsünden gurur duyuyorum. Yönetimimde olan Hatice hanımı yanıma aldığımda da asla başörtüsü var diye bakmadım. Şunu da biliyorum ki, biz son seçimleri o başörtülüler sayesinde kazandık”

Görev süresinde de her zaman alanlarda olduğunu, sabah 6,30’da kalkıp evinin işlerini yaptıktan sonra işi olsun ya da olmasın ilçe başkanlığına gittiğini, sonrasında da meydanlarda olduğunu ifade eden Hamide Yazıcı, “Bülent Kerimoğlu’nun adamı. Kerimoğlu’ndan 50 bin lira para almış” gibi söylemler dolaştığını da belirterek konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

“Hayatımda kırdığım insan yok gibidir. Bunun sıkıntılarını yaşasam da, çocuklarıma verdiğim tek öğüt büyüklerinize saygısızlık etmeyeceksiniz. Göreve geldiğimde Bülent Kerimoğlu başkandı. Bakırköy’de bunun sıkıntısını yaşarken, bir çok arkadaşım İYİ Parti’ye oy verdi ve o dönem tu ka ka oldum. Benim hayatım Cumhuriyet Halk Partisi. Kişilere değil, partime oy veriyorum. 60 yıllık Bakırköylüyüm ve buna rağmen konuşulanlar hoş değil. İyi ki hayatıma girmiş dediğim Celal Sevinç başkanımdan da çok şey öğrendim. Celal başkanım rahatsızlığı nedeni ile beni ve mevcut ilçe başkanımız Gizem Başaran Arslan’ı yanına çağırarak ‘ele ele verin bu ilçeyi yürütelim’ dedi ve o dönem Bülent başkanla arası kötüydü. O dönem ilçe yöneticisi olan Caner Kılıç’da büyük bir öz veri ile bizimle çalıştı. Ayrıca o dönem başkanımız Bülent Kerimoğlu ile en çok kavga eden de bendim. İlçe için nakti bir yardım alamasam da, kahvaltılık alanlarını aldım. Kahvaltılar düzenledim ve elde ettiğimiz gelirle çalışanlarımızın ve ilçemizin giderlerini karşıladık. Hayatımda bir kez nakit olarak 3 bin TL aldım. Onu da kendisi zarfın içine koymuş bana verdi. Bende kendisine teşekkür ederek ‘Başkanım lütfen sayarmışsınız, üzerine de yazarmışsınız’ dedim. O parayı da Osmaniye Mahallesi’nde yaptığımız çalışmalarında harcadık. Fişlerini de aldım kendisine götürdüm” dedi.

“KİMSE HAMİDE'Yİ DEDİKODULARLA YIPRATAMAZ”
Kadın kolu yönetiminde maaş alanlar olduğunu ancak kendisiyle ilgili kimsenin tek laf edemeyeceği gibi teklif de edemeyeceğinin altını çizen Hamide Yazıcı, “Evet kabul ederim ancak, o para kadın kolu çalışmaları için kullanılmak üzere olursa kabul ederim. Ben geçimini sağlayan, kendi maaşı olan, çoluk çocuğunu hayata hazırlamış biriyim. Böyle dedikodularla kimse Hamide'yi yıpratamazsınız.” ifadeleriyle açıklamalarını sürdürdü.

Gerek ilçe, gerek il, gerekse ülke genelinde Ekrem İmamoğlu nerede bir etkinlik yaptıysa yönetim olarak mutlaka katıldıklarını, etkinliklere giden otobüslerdeki 3 kişiden ikisinin mutlaka kadın kolu yönetiminden olduğunu söyleyerek devam eden Hamide Yazıcı, yaptığı özverili çalışmalardan dolayı gelen talepler üzerine yeniden aday olduğunu söyledi.

2 Haziran’da yapılması planlanan Kadın Kolu seçimi için başka bir arkadaşının da aday olacağını bir ay önce duyduğunu ve kendisini aradığını da anlatan Hamide Yazıcı, “Burada erkek siyaseti var ve bu beni rahatsız ediyor” ifadeleriyle tepkisini de dile getirerek anlatımlarına şöyle devam etti.

“Böyle bir durum var ise konuşalım ve hatta gerekirse onun adaylığı konusunda anlaşalım dedim. Şeker hastası olduğunu günde 4 kez insülin olduğunu söyledi. Bunu sadece bana değil arkadaşlarıma da söylemiş. Kadınların mücadelesinde asla olmadığını da söyleyerek aday olmayacağını belirtti. O zaman ben adayım dedim ve bana yolun açık olsun diye yanıt verdi. Aradan zaman geçti ve geçtiğimiz günlerde bir kurul toplantısında karşılaştım ve bana aday olduğunu söyledi. ‘Bu adaylık birilerinin güdümünde olmasın’ dedim, bana, ‘Ne olacak beraber yarışırız, seni de ile yazarım’ diye cevap verdi. Burada erkek siyaseti var ve bu beni rahatsız ediyor. O gece üzüntüden tansiyonum çıktı. Gerçekte akraba olduğumuz ve geçmişte aynı yatağı paylaşmış iki arkadaş olarak gerçekten çok şaşırdım. Politikada bu da varmış demek ki. Bu tür olayları merhum Selçuk Biber döneminde de yaşamıştık. Keşke bana açık açık söyleseydi de bu günki gibi üzülmeseydim”

Yaşananlardan dolayı üzüntüsünü dile getirerek, görev süresi boyunca yaptıklarını ve gece gündüz demeden sokaklarda olduklarını herkesin bildiğini söyleyen Hamide Yazıcı, sadece Bakırköy özelinde değil, kendilerine ulaşan başta Bağcılar olmak üzere başka ilçelere de, hatta Erzincan’dan Adana’ya kadar ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, elini üzerinden hiç çekmeyen dönemin başkan yardımcısı Cavit Ganiç’e, Kadına Şiddet davalarıyla ilgili kendilerine ücretsiz destek veren Avukat Cem Özbey’e, gerek Ramazan ayında gerekse ihtiyaç anında erzak kolisi ve destek kartı yardımından bulunan oğluna ve ilçe yönetimine de ayrıca teşekkür etti.

DÖNEMİNDE YAPTIKLARINI ANLATTI
4,5 yıllık görev süresinde yaptıklarını da başlıklar halinde sıralayan Yazıcı, “Pandemi döneminde Covit olan hastalar için evlerimizde yemek yapıp ulaştırdık. 15 mahallemizde maddi durumu iyi olmayan gençlerimizi tespit ettik, gıda, giyim, ev eşyası, kırtasiye ve okul ihtiyaçlarını karşıladık. İhtiyacı olan komşularımıza alışveriş kartları da vererek sorunlarını kısmen de olsa gidermeye çalıştık. Sağlık problemi olan hastaların hastanelerde ücretli veya çeşitli bağışlarla tedavilerini yaptırdık. İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasına ‘Hayır’ diyerek tepkimizi gerek ilçe başkanlığımızda yaptığımız basın açıklamalarıyla, gerek il başkanlığımızda ve gerekse ülke genelindeki alanlarında partili partisiz kadınlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, platformlarla bir araya gelerek ‘“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır‘’ şiarı ile tepkimizi dile getirdik, mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, İstanbul Sözleşmesi Kampanyası ile birleştirerek sivil toplum örgütleri ve 39 ilçe kadın kolu başkan ve üyeleriyle birlikte Bakırköy Özgürlük Meydanında dövizlerimizle, şiirlerimizle, türkülerimizle ve kadınlara dair tiyatral gösterilerle andık. Bölgemizde olan Fabrika ve Tekstil atölyelerine giderek emekçi kadınlarımızı ziyaret ettik, çam sakızı çoban armağanı küçük hediyelerimizi sunduk. Ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinde anında organize olarak battaniye, yorgan, giyim eşyası, çocuk maması, çocuk ve kadın hijyen malzemeleri dahil olmak üzere gıda malzemeleri gibi acil ihtiyaç malzemelerini zaman zamanda deprem bölgelerine giderek kendi ellerimizle depremzedelere bire bir ulaştırdık. Birçok komşu ilçelerimizdeki mağdur ve ihtiyaç sahiplerine maddi manevi destekte bulunduk. İlçemizde bulunan kimsesiz yaşlılarımızı düzenli ziyaret ederek maddi, manevi ihtiyaçlarını karşıladık. Kimsesizlerin kimsesi olmaya da devam ediyoruz. Kadın kolu başkanı olduğum günden bugüne sayısız çocuğu giydirip onların mutluluğuna ortak olduk. İstanbul dışındaki illerde CHP Başkanlıklarımızdan bize gelen talepler doğrultusunda belirlenen okullardaki çocukların gerek giysi gerekse tüm okul ihtiyaçlarını karşıladık. Çocukların ailelerine giyim yardımlarında bulunduk. Adana’daki bir ilköğretim okuluna ATATÜRK köşesi yaptık. Dönem dönem ilçede kadınlara yönelik söyleşiler, paneller ve kadın hakları ile ilgili bilgilendirme toplantıları ve eğitimler yaptık. Bütün Resmi bayramlarımızı farkındalıklar oluşturarak fener alayları ile kutladık. Tüm etkinliklerde Kadın Kolu Başkanlığımızı en ön saflarda temsil ettik. Bütün bu yoğun ve etkin çalışma sürecinde dayanışmayı sağlamak ve bir arada yaşamı paylaşmak, zaman zaman da enerji toplamak için kahvaltı ve yemekli organizasyonlar da yaptık. Önemli günlerde annelerimizi, öğretmenlerimizi, sağlık emekçilerimizi ve hukukçularımızı yerlerinde ziyaret ederek günlerini kutladık. Geçtiğimiz süreçte üstlenmiş olduğum sorumluluğun bilinci ile, kadın kolu başkanlığını severek, isteyerek ve yorulmak nedir bilmeden her zorluğa göğüs gererek partim için en iyi şekilde yaptığıma ve Kadın Kolu Başkanı olarak da görevimi layıkı ile yerine getirdiğime inancım tamdır” dedi.
“HERKES İŞİNİ YAPSIN”
Son olarak yapısı gereği insan öteleme sevmediğini, göreve başladığı dönemde oluşan ’Sarı liste, beyaz liste’ tartışmalarına son verdiğini, kadın erkek farketmeksizin hep birlikte çalıştıklarını ancak kadın Kolu başkanlığı için ortalıkta gezenlerin erkekler olduğunu savunan Hamide Yazıcı, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı.
“Benim işim insana dokunmak. Bunu da yapabiliyorum gibime geliyor. Büyük bir zevkle yapıyorum. Akşam yastığa kafamı koyunca kaç kişiye dokundum, kimin gönlünü aldım ya da kırdım mı acaba diye düşünürüm. İlçeye gelen bir büyüğümü aşağıya kadar indiririm. Bundan sonra kadın kolu başkanı olup olmamam çok önemli değil. Ben Bakırköy’e bir şeyler bıraktım gibime geliyor. Adayım ve kazanacağıma inanıyorum. Keşke aileleri yarıştırmadan, içine de erkek siyasetini sokmadan bir yarışa girseydik. Kadınlar kendilerini idare edebilir. Hiç bir meclis üyesi arkadaşımın yardımını istemiyorum. Şu an yönetimimde olan meclis üyesi Meltem Bekaroğlu’nun da yeni dönemde buradaki görevi bitiyor. Herkes işini yapsın. Hiç bir meclis üyesinin kadın kolu seçimi için orayı burayı aramak gibi bir görevi yok. Bu gün gelinen süreç de, 31 Mart seçimlerinde bazı meclis üyelerine destek vermeğim içinmiş gibi konuşuluyor ki, seçilenlerin bir çoğuna da destek verdim. Meslek hanesinde bir şey olmayanlara oy da vermedim”
Seçilsin yahut seçilmesin, başkanlık döneminde tanıdığı bir kaç ihtiyaç sahibi ailenin yanında ölene kadar olacağının da altını çizen Bakırköy Kadın Kolu Başkanı ve Adayı Hamide Yazıcı, kendisinden desteğini esiremeyen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
Hamide Yazıcı’nın ardından toplantıya katılan kadın kolu yönetimi de sırasıyla söz alarak, birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duydukları Yazıcı’ya başarılar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

ÖSYM duyurdu: 18 Mayıs'ta iki sınav yapacak

İstanbul Haberleri Haberleri