Balıkçı Kenan'dan milli takımın şerefine balık ekmek kampanyası: Bu zafer hepimizin

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli futbol takımımız bütün ülkeyi sevince boğdu. Karşılaşmanın ardından Beylikdüzü Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi'nde büyük bir kutlama yapıldı.

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli futbol takımımız bütün ülkeyi sevince boğdu. Karşılaşmanın ardından Beylikdüzü Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi'nde büyük bir kutlama yapıldı. Müzenin kurucusu balıkçı Kenan Balcı, “Böyle bir zafere ihtiyacımız vardı. Bu zaferin şerefine balık ekmek kampanyamız devam ediyor” açıklamasında bulundu

Türkiye A Milli futbol takımımız son 16'ya kaldığı Avrupa Futbol şampiyonasında güçlü rakibi Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte bütün Türkiye sokağa döküldü. A Millilerin başarısını kutlayan vatandaşlar uzun süre sokaklarda sevinç gösterisinde bulundu.

İhtiyacımız vardı

Beylikdüzü Deniz Canlıları Müzesi de çok renkli kutlamalara sahne oldu. Türk bayraklarıyla donatılan müzede çalışanlar meşaleler yakarak Millilerin gururuna ortak oldu. Müzenin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı ise Damga'ya yaptığı açıklamada, “Millet olarak böyle bir zafere ihtiyacımız vardı. Yeşil sahanın her santimetresini adımlayan çocuklarımızla ne kadar övünsek azdır” diye konuştu. Beylikdüzü Deniz Canlıları Müzesi olarak bu milli gurura ortak olduklarını dile getiren Balcı, “Bütün bayramlarımızda, Uluslararası başarılar elde ettiğimiz zaferlerimizde bizler de milletimizin sevincine ortak oluyoruz. Milletin sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüzdür” ifadelerini kullandı. Balcı, “Türkiye'nin şerefine, Millilerimizin şerefine, gökyüzünde dalgalanan bayrağımızın şerefine tesislerimizde uzun zamandan beri rağbet gören kampanyamız devam ediyor. Kampanyamız kapsamında, balık ekmek sadece 120 TL. Su bizden, çay bizden, hülasa bütün içecekler bizden. Beylikdüzü merkezde Balıkçı Kenan Tesisleri'ndeyiz” açıklamasını yaptı.

Herkesi bekliyoruz

Beylikdüzü Deniz Canlıları Müzesi'nde yaptığı etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken Kenan Balcı, “Türkiye’de eşi benzeri olmayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Beylikdüzü Yaşam Vadisi tesislerinde bulunuyor. Müzede; devasa büyüklükteki köpek balıkları, vatoz ve orkinoslar başta olmak üzere mumyalanmış binlerce deniz canlısı var. Bin 500’ün üzerinde deniz canlısı ve materyallerin bulunduğu müzemizi gezmek ücretsiz. Herkesi müzemize bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Balık sağlıktır

Denizlerin ekmeden biçilen tarlalar olduğunu hatırlatan Kenan Balcı, “Balık sağlıktır. Çocuklarımızın, gelecek nesillerin de balık yeme hakkı var. Bu nedenle devlet kurumlarımız, balıkçılarımız ve vatandaşlarımız, hepimiz el birliğiyle balıkların azalmasına karşı mücadele etmeliyiz. Hepimize görevler düşüyor. Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize daha bol balığın olduğu denizler bırakmamız gerek. Denizlerde balık azaldı. Balıklarımızın yok olmasını önlemek için, daha bol balık için denizlerimize sahip çıkmalıyız. Patates ve diğer sebzeleri kızarttığımız yağları, lavabolara dökmeyelim. Bu yağlar su kaynaklarına, denizlerimize ulaşıyor, oksijen yetersizliğine neden oluyor. Balıkları korumak adına bu konuda da dikkatli olunması gerekiyor. Sanayicilerimiz de lütfen arıtma sistemlerini gözden geçirsinler, sularımızın kirlenmesini önlemek için tüm tedbirleri alsınlar” uyarısını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri