Balıkçı Kenan Kuran kursu öğrencilerini ağırladı

Balıkçı Kenan Balcı, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde Kuran kursu öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler deniz okulunda balık ve denizle ilgili ilginç bilgiler öğrendi.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi 300’den fazla Kur’an Kursu öğrencisini ağırladı. Mumya balıkları inceleyen öğrenciler, müze kurucusu Balıkçı Kenan Balcı’dan balıklar hakkında bilgi aldı. Unutulmaz bir gün geçiren öğrencilere ücretsiz balık ekmek ve meyve suyu ikram edildi.

Beylikdüzü merkezde bulunan şöhreti bütün dünyaya yayılan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi 300’den fazla öğrenciyi ağırladı. Öğrenciler için deniz okulu olan müzede Türk karasularında yaklanan balıklar sergileniyor. Yarım asırdır girişleri ücretsiz olan müzede tam 30 ton balık bulunuyor.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ

Öğrencilere balık ve denizi sevdiren adam Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı çocukları yine unutmadı. 300”den fazla Kur’an kursu öğrencisini Beylikdüzü’nde bulunan tesiste ağırlayan Balcı, öğrencilere balık ekmek ve meyve suyu ikram etti. Balıkçı Kenan Balcı ve müze çalışanları öğrencileri konfeti ve meşalelerle karşılarken, öğrenciler müzede bulunan onlarca çeşit mumyalanmış balığı hayretle izledi. Balıklar hakkında bilgi veren müze kurucusu Balcı, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz onlar için ne yapsak azdır. Hem denizi, hemde balığı sevdirmek için bugün öğrencilerimizi müzemizde ağırladık. Mumya balıklar hakkında bilgi verdik. Filmlerde gördükleri balıkları burada inceleme fırsatı buldular” ifadesini kullandı.

HERKESİ MÜZEYE DAVET ETTİ

Öğrencilerin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Kenan Balcı, “Balıkları ve denizi tanıtmak için Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ücretsiz. Denizlerimiz ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Balıklar 4 buçuk aylık yasakta yumurtalarını yaptı. 9’uncu ayın 1’inde Bismillah diyoruz. Bu yüzden denizlerimizi balığı, çocuklarımıza tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Herkesin bu gayrete iştirak etmesi lazım. Çünkü denizlerimiz çok önemli ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Çocuklarımıza denizin balığın ne kadar önemli olduğunu anlatmamız lazım. Denizi ve balığı gücümüz yettiğince anlatmaya çalışıyoruz. Onun için bize Allah’ın bir lütfudur. Türk halkı olarak denizin içinde yüzüyoruz. Balıkların içinde yüzüyoruz. Bunun için denizler çok önemli. Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi Beylikdüzü merkezde. Herkesin rahat ulaşıp ücretsiz gezebileceği bir yer. Türkiye ve çocuklar başımızın tacı. Vakti olan herkesi bekliyoruz. Çocuklarımıza geleceğimize her şey feda olsun” dedi.

DENİZİN SUYU BALIK OLSAYDI BİTMİŞTİ

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili denizlerimizin kıymetini bilmeliyiz ifadesini kullanan Balcı, “Denizin suyu balık olsaydı çoktan bitmişti. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Oltamızı atıyorum balık tutuyoruz. Deniz bizden hiç bir şey istemiyor. Sadece temiz tutmamız gerekiyor. Yüzlerce balık türü var. Hepsinin tadı farklı. Sağlık için herkes haftada en az iki kez balık yesin” ifadesini kullandı.

Müzeyi gezmeye gelen çocuklardan Abdulmecit Karioğlu, “ Buraya daha öncede gelmiştim. Herkese de tavsiye ederim tüm balıklar hoşuma gitti” dedi.

Müzeyi gezen bir diğer çocuk Muhammet Emin ise “ Sarı köpek balığını çok fazla beğendim. Memnun kaldım. Arkadaşlarıma da tavsiye ederim” diye konuştu.

Sarı köpek balığını çok beğendiğini kaydeden bir diğer öğrenci, “Çok güzel bir yer. Balıkların anatomisini gösteriyor. Hoşuma gitti burası. Sarı köpek balığı çok dikkatimi çekti. Okulda öğrendiğim dersleri canlı gördüm arkadaşlarıma da tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

MHP lideri Bahçeli'den Haniye mesajı: 'Adı konulmamış bir savaş hali tedavüldedir'

İstanbul Haberleri Haberleri