Bakırköy Meclisi'nde "nezaketsizlik" tartışması!

Bakırköy Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Ali Fatinoğlu, Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu ve yönetimini nezaketsizlikle suçladı.

Bakırköy Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Ali Fatinoğlu, Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu ve yönetimini nezaketsizlikle suçladı. Fatinoğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti ilçe yönetiminin nezaket ziyareti için gittiği Başkan Ovalıoğlu’nun kapısında 45 dakika bekletildiğini, tatil sonrası yapılan ilk meclis toplantısının da 16:00’da ilan edilmesine karşılık yaklaşık bir buçuk saat geç başlatılmasına tepki gösterdi. Kentsel dönüşüm ve kent konseyini de içeren konuşmasının ardından diğer meclis üyeleriyle birlikte toplantı salonunu terk eden Fatinoğlu’nun iddialarına yanıt veren Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Uğur Dündar, samimiyetsiz olarak değerlendirdiği Fatinoğlu’nun süreçleri takip etmediğini ve dedikodu seviyesinde Bakırköy siyasetini takip ettiğini ifade etti.

Bakırköy Belediye Meclisi’nin eylül ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. 16:00’da başlayacağı ilan edilen toplantının yaklaşık bir buçuk saat geç başlaması gerginliğe neden oldu. Toplantı öncesi gündem dışı söz isteyerek kentsel dönüşümün nasıl olması konusunda bir konuşma yapacağını, İBB’den geçen beş binlik planların ardından ‘+1 kat verdim’ söylemlerinin popülist bir yaklaşım olduğunu belirten Fatinoğlu, başkan ve yönetimini nezaketsizle suçlayarak konuşmasının seyrini değiştirdiğini ifade etti. Fatinoğlu, kentsel dönüşüm planlamalarının sadece 7 mahallede değil, Yeşilköy, Yeşilyurt ve Florya’yı da içine alan bir şekilde yapılması gerektiğini, Ataköy’ün bazı kısımlarında da planlama ihtiyacı olduğunu söyledi.

“BU DURUM BİZİ ÇOK ÜZDÜ”

1998 yılından beri Bakırköy siyasetinden içinde olduğunu söyleyen Fatinoğlu, yöneticiliğin alfabesinin de nezaket olduğunu belirterek geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanı Cuma Parlak ve yönetiminin Başkan Ovalıoğlu’na yaptığı ziyarette mazeret bildirilmeden 45 dakika kapıda bekletildiğini söyledi. Bu durumun siyasi nezaketle bağdaşmadığını dile getiren Ali Fatinoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dahil, İBB Başkanı İmamoğlu’nun böyle bir nezaketsizlik yapmayacağını, CHP'nin geçmiş dönem Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal’ın da böyle bir nezaketsizlik yapmadığını dile getirerek, “Olmadı, hiç olmadı…. Bu durum bizi çok üzdü. Bu siyasi nezaketsizlikten dolayı da istiyorsanız yaptığınızın yanlış olduğunu belirtip özür dileyin, istemiyorsanız dilemeyin” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
Başkan Ovalıoğlu ve yönetimini nezaketsizlik ile suçlayan AK Partili Ali Fatinoğlu, 16:00’da başlayacağı ilan edilen meclis toplantısını yaklaşık bir buçuk saat geç başlatarak nezaketsizliğe devam edildiğini söyleyerek, gurup toplantısı uzun sürecekse ona göre erken toplanılması gerektiğini, aksi takdirde geç başlanmasının hem kendi meclis üyelerine hem de izlemeye gelenlere saygısızlık olduğunu belirtti.

ÖRNEK VERİLEN İSİMLER CHP’LİLER

Bu tür durumların AK Partili belediyelerde de olabildiğini ve nezaketiyle örnek verilen isimlerin de CHP’li liderler olduğunu belirten Temel Polat’a, “Sen başkan yardımcısı mısın? Herhalde olacaksın. Ben seni muhatap almıyorum” diye tepki gösteren Fatinoğlu’na cevap veren Polat, “Ben sizi muhatap alıyorum. Nezaketi sizden öğrenecek değilim” diyerek yanıt verdi.

KENT KONSEYİ TARTIŞMASI

Belediyenin Bakırköy Kent Konseyi’ni seçtiğini, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin asil değil, yedek yönetime alındığını, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ise konsey içinde yer almadığını söyleyerek, “Bu ne demek?” diye sorarak konuşmasını sonlandıran ve AK Partili diğer meclis üyeleriyle birlikte toplantıyı terk eden Fatinoğlu’nun iddialarına, Başkan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun yanı sıra, Başkan Yardımcısı da olan CHP’li Meclis Üyesi Uğur Dündar cevap verdi. Ovalıoğlu, AK Partili Ali Fatinoğlu’nun anlattığı gibi bir nezaketsizliğin olmadığını söyledi.

UĞUR DÜNDAR YAŞANANLARI ANLATTI

Fatinoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından, verilecek cevabı da dinleme nezaketinde bulunması gerektiğini söyleyerek, yaşananların anlatıldığı gibi olmadığını belirterek, bahsedilen gün yaşananları şu şekilde anlattı.
“AK Parti ilçe yönetimi belediye başkanımızı ziyarete geldiğinde öncesinde olan hukukumuzdan dolayı önce benim odama geldiler ve ben ağırladım. Güzel bir sohbet gerçekleştirdik ve yukarıdan haber geldiğinde de benim odamdan çıkarak doğruca başkanın odasına gittik. Orada da son derece güzel bir sohbet oldu ve çıkışa da aynı şekilde görüşüp memnuniyetlerini bildirdiler. Sonrasında da defalarca kez grup başkan vekili ve Ramazan beyle konuştuk. Görüşmenin Bakırköy için ne kadar güzel ve umut dolu geçtiğini, Bakırköy için güzel şeyler yapacağımızı düşündüklerini sadece kürsülerde değil, konuşmalarımızda da bize bire bir söylediler. Bu konuda bir serzenişleri olmadı. 45 dakika olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. CHP yönetimi geldiğinde de 5-10 dakika gecikme olmuştur ve bu doğaldır. Dediğim gibi AK Parti koridorda beklemedi. Planlamalarında öncesinde beni ziyaret ederek, başkanın odasına geçmek vardı. Nitekim de öyle oldu. Kahvelerimizi içtik ve başkanın odasına geçtik.”

SAMİMİYETSİZ…


Meclisin geç başlaması konusunda da konuşan Uğur Dündar, öncesinde AK Parti grubunun toplantıya geç geldiğini, bunu sorun dahi etmediklerini belirterek, ilan edilen saate bakmaksızın grup toplantıları bitince meclise başladıklarını söyledi. Eylül ayı ilk toplantısının 16 maddeli bir gündem olduğunu ve AK Parti gurubunun başkan kürsüye çıktıktan sonra katıldığına dikkat çekerek, “Buradaki samimiyetin altını çizmek istiyorum” dedi.

Meclis gündemini de kanunun emrettiği şekilde tüm meclis üyelerine ilettiklerini, gerek bakanlık, gerekse İBB’den beklenen evrakların gelmesiyle yeni maddelerinin de gündeme eklenebildiğini söyleyen Dündar, gündemin okunması sırasında dahi gündeme ekleme yapılabileceğinin, meclis üyelerinin de bir önerge ile gündeme eklemeler yapılabileceğinin yönetmelikte açık ve net bir biçimde yer aldığını söyledi.

FATİNOĞLU DEDİKODU SEVİYESİNDE SİYASET ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR

Son olarak Bakırköy Kent Konseyi ile ilgili yapılan konuşmalara da yanıt veren Dündar, “Belediyemiz Kent Konseyi’nin sadece şu noktasında vardır. Kent Konseyi yönetmeliği, seçimden itibaren 3 ay içerisinde Kent Konseyi Genel Kurulu’nun belediye başkanı tarafından toplanacağını öngörüyor. Belediye olarak kent konseyinin sadece ilan kısmında olduk ve sonrasında biliyorsunuz ki dava açıldı. Geçici yürütme kararı alındı ve ertesi gün aynı karar kaldırılarak hafta sonu genel kurul yapıldı. Sayın Fatinoğlu, süreçleri takip etmediği ve sadece dedikodu seviyesinde Bakırköy siyasetini takip ettiği için sığ bir bilgi ile ‘ADD Başkanını yönetime yazmadınız, onu yazmadınız bunu yazmadınız’ diyor. Biz hiç kimseyi yazmadık. Biz sadece kent konseyinin ilanını yaptık. Bu süreçte bir sürü aday vardı. Bazıları ortaklaştı, bazıları ayrıştı, bazıları çekildi. Biz ilanı yaptık, gerisine karışmadık. Sayın Fatinoğlu, dedikodu seviyesinde siyaset üretmeye çalışıyor ama Bakırköy halkı sayın Fatinoğlu’ndan daha dikkatli bir şekilde ilçe gündemini takip ettiği için buna itibar etmeyeceklerine gönülden inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Çöp konteynerlerini yola dizerek kapatmaya çalıştı, kavga kaçınılmaz oldu
FSM'de sabah saatleri araç yangın, alevler olası bir yangına neden oluyordu!
Pendik'te yol verme kavgası, trafik durma noktasına geldi

İstanbul Haberleri Haberleri