Bakırköy kırmızı beyaza boyandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümü Bakırköy’de sabahın erken saatlerinde anma etkinlikleriyle başlardı, akşam saatlerinde yapılan yürüyüşün ardından Emek Demir’in Cumhuriyet Meydanı’nda verdiği konserle son buldu.

Bakırköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı, farklı etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde önce devlet töreni, devamında ise CHP’nin düzenlediği çelenk sunma töreni düzenlendi. CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, yaptığı konuşmada Atatürk der ki, siyasi ve askeri zaferler iktisadi zaferlerle taçlanmazsa eğer, payidar olamazlar. Yani şanlı ordumuzun zaferlerini payidar kılmak için bizlerin iktisadi zaferleri ortaya koymamız lazım. Yani ülkenin eğitim politikasının, ekonomi, çocuk ve kadın politikasının gelişmiş olması gerekir. Bizler şanlı Türk ordusuna borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz.

Hedefe doğru yürüyeceğiz

Ulu Önder yine der ki; Zafer Zafer benimdir diyebilenindir. Bizler ancak bu inanç ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyetini hak ettiği değere ulaştırabiliriz” dedi. Devamında İlçe Gençlik Kolu Başkanı Vedat Aydın’da, günün önlem ve anlamını belirten konuşmasının sonunda, Atatürk’ün izinde, gösterdiği hedefte, hiç durmadan yürüyeceklerine and içtiklerin söyledi. Gün içinde özellikle gençlik kolunun yaptığı etkinlikler ve meydan süslemeleri dikkat çekerken, etkinlikler akşam da kortej yürüyüşü ve konserle devam etti. Ebuziya Caddesi’nde başlayan kortejdekiler ellerinde bayraklarla marşlar eşliğinde başlayan yürüyüşe katılım az olması ise dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonrası DJ Yiğit Yıldırım ve Emek Demir ft. Backing Track sahne aldı. “Atatürk’ün gösterdiği hedefe durmadan yürümeye devam edeceğiz ”

Atamızın izindeyiz

30 Ağustos’un tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan yürüyüşümüz 30 Ağustos’ta zaferle taçlandı. Bu yolda hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe durmadan yürümeye devam edeceğiz. Bakırköylüler olarak Atamızın izinde olmaya devam edeceğiz. Zafer Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fatih'te trafikte tartışma: Kadın şoföre hakaretler yağdırdı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir vatandaş direksiyon başında fenalaştı
E-5 otoyolu üzerinde korkutan hareketler! Şov için trafiği böyle tehlikeye attı

İstanbul Haberleri Haberleri