Bakırköy Belediye Meclisi’nde gerginlik: 'Tam 45 dakika beklettiler'

Bakırköy Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısında konuşan AK Partili Ali Fatinoğlu, Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu'nu nezaketsizlikle suçladı.

Bakırköy Belediye Meclisi’nin eylül ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi. 16:00’da başlayacağı ilan edilen toplantının yaklaşık bir buçuk saat geç başlaması gerginliğe neden oldu. Toplantı öncesi gündem dışı söz isteyerek kentsel dönüşümün nasıl olması konusunda bir konuşma yapacağını, İBB’den geçen beş binlik planların ardından ‘+1 kat verdim’ söylemlerinin popülist bir yaklaşım olduğunu belirten AK Partili Ali Fatinoğlu, başkan ve yönetimini nezaketsizle suçladı. 1998 yılından beri Bakırköy siyasetinden içinde olduğunu söyleyen Fatinoğlu, yöneticiliğin alfabesinin de nezaket olduğunu belirterek geçtiğimiz günlerde Ak Parti İlçe Başkanı Cuma Parlak ve yönetiminin Başkan Ovalıoğlu’na yaptığı ziyarette mazeret bildirilmeden 45 dakika kapıda bekletildiğini söyledi. Bu durumun siyasi nezaketle bağdaşmadığını dile getiren Ali Fatinoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dahil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun böyle bir nezaketsizlik yapmayacağını, CHP'nin geçmiş dönem Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal’ın da böyle bir nezaketsizlik yapmadığını dile getirerek, “Olmadı, hiç olmadı. Bu durum bizi çok üzdü. Bu siyasi nezaketsizlikten dolayı da istiyorsanız yaptığınızın yanlış olduğunu belirtip özür dileyin, istemiyorsanız dilemeyin” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Muhatap almıyorum

Fatinoğlu, 16:00’da başlayacağı ilan edilen meclis toplantısını yaklaşık bir buçuk saat geç başlatarak nezaketsizliğe devam edildiğini söyleyerek, gurup toplantısı uzun sürecekse ona göre erken toplanılması gerektiğini, aksi takdirde geç başlanmasının hem kendi meclis üyelerine hem de izlemeye gelenlere saygısızlık olduğunu belirtti. Fatinoğlu'na cevap veren CHP'li Temel Polat ise bu tür durumların Ak Partili belediyelerde de olabildiğini ve nezaketiyle örnek verilen isimlerin de CHP’li liderler olduğunu belirtti. “Sen başkan yardımcısı mısın? Herhalde olacaksın. Ben seni muhatap almıyorum” diye tepki gösteren Fatinoğlu’na cevap veren Polat, “Ben sizi muhatap alıyorum. Nezaketi sizden öğrenecek değilim” diyerek yanıt verdi.

Nezaketsizlik değil

Belediyenin Bakırköy Kent Konseyi’ni seçtiğini, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin asil değil, yedek yönetime alındığını, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ise konsey içinde yer almadığını söyleyerek, “Bu ne demek?” diye sorarak konuşmasını sonlandıran ve Ak Partili diğer meclis üyeleriyle birlikte toplantıyı terk eden Fatinoğlu’nun iddialarına, Başkan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun yanı sıra, Başkan Yardımcısı da olan CHP’li Meclis Üyesi Uğur Dündar cevap verdi. Ovalıoğlu, Ak Partili Ali Fatinoğlu’nun anlattığı gibi bir nezaketsizliğin olmadığını söyledi.
Ovalıoğlu, Fatinoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından, verilecek cevabı da dinleme nezaketinde bulunması gerektiğini ifade etti.

Güzel bir sohbet oldu

AK Partililerin ziyareti hakkında açıklama yapan CHP'li Uğur Dündar, “Ak Parti ilçe yönetimi belediye başkanımızı ziyarete geldiğinde öncesinde olan hukukumuzdan dolayı önce benim odama geldiler ve ben ağırladım. Güzel bir sohbet gerçekleştirdik ve yukarıdan haber geldiğinde de benim odamdan çıkarak doğruca başkanın odasına gittik. Orada da son derece güzel bir sohbet oldu ve çıkışa da aynı şekilde görüşüp memnuniyetlerini bildirdiler. Sonrasında da defalarca kez grup başkan vekili ve Ramazan beyle konuştuk. Görüşmenin Bakırköy için ne kadar güzel ve umut dolu geçtiğini, Bakırköy için güzel şeyler yapacağımızı düşündüklerini sadece kürsülerde değil, konuşmalarımızda da bize bire bir söylediler. Bu konuda bir serzenişleri olmadı. 45 dakika olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. CHP yönetimi geldiğinde de 5-10 dakika gecikme olmuştur ve bu doğaldır. Dediğim gibi Ak Parti koridorda beklemedi. Planlamalarında öncesinde beni ziyaret ederek, başkanın odasına geçmek vardı. Nitekim de öyle oldu. Kahvelerimizi içtik ve başkanın odasına geçtik” açıklamasını yaptı.

AK Partililer geç geldi

Meclisin geç başlaması konusunda da açıklama yapan Dündar, öncesinde Ak Parti grubunun toplantıya geç geldiğini, bunu sorun dahi etmediklerini belirterek, ilan edilen saate bakmaksızın grup toplantıları bitince meclise başladıklarını söyledi. Eylül ayı ilk toplantısının 16 maddeli bir gündem olduğunu ve Ak Parti gurubunun başkan kürsüye çıktıktan sonra katıldığına dikkat çeken Dündar, “Buradaki samimiyetin altını çizmek istiyorum” dedi. Meclis gündemini de kanunun emrettiği şekilde tüm meclis üyelerine ilettiklerini, gerek bakanlık, gerekse İBB’den beklenen evrakların gelmesiyle yeni maddelerinin de gündeme eklenebildiğini söyleyen Dündar, gündemin okunması sırasında dahi gündeme ekleme yapılabileceğinin, meclis üyelerinin de bir önerge ile gündeme eklemeler yapılabileceğinin yönetmelikte açık ve net bir biçimde yer aldığını söyledi.

EMEKLİLERE 5 BİN TL YARDIM

Bakırköy Belediyesi’nin eylül ayı meclis gündemi Ak Partili üyelerin toplantıyı terk etmelerinin ardından CHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile geçti. Meclis'te Bakırköy Belediyesi’ne Giresun'un Bulancak ilçesi ile kardeş şehir protokolü imzalaması için yetki verildi. İklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüğü kurulması kararı alındı. Bakırköy’de ikamet eden ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen emeklilere yıllık br kereye mahsus olmak üzere, yıllık 5 bin lira yardım yapılması teklifi hukuk ve plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Yardıma muhtaç ailelerin ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrencilerine 2024-2025 dönemindeki 8 aylık eğitim sürecinde yapılacak yardım miktarının belirlenmesi ve eğitim yardımı komisyonunda görev alacak meclis üyeleri seçildi. Eğitim Yardım Komisyonu’na, Cahit Ataç, Sümeyye Erdoğan, Temel Polat ve Efe Kanat seçildi. Gelişim Üniversitesi ve Bakırköy Belediyesi arasında, sosyal sorumluluk projesi kapsamında protokol imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

CHP, Can Atalay için Meclis'i 2'nci kez olağanüstü toplantıya çağırdı
Sultangazi Belediyesi’nden okullara bakım desteği
23. Bosphorus Cup ne zaman yapılacak?

İstanbul Haberleri Haberleri