Ayasofya Meydanı'nda, Haniye için miting düzenlendi

Sivil Toplum Kuruluşları, Hamas Lideri İsmail Haniye'nin vasiyeti üzerine Filistin'e destek amacıyla Ayasofya Meydanı'nda bir araya gelerek miting gerçekleştirdi.

Sivil Toplum Kuruluşları, Hamas Lideri İsmail Haniye'nin vasiyeti üzerine Filistin'e destek amacıyla Ayasofya Meydanı'nda bir araya geldi. Bugün sadece Haniye'nin vasiyetini yerine getirmek için değil, aynı zamanda Filistin halkıyla olan dayanışmalarını göstermek için de bir arada olduklarını vurgulayan Bilal Erdoğan, "Gazzeli kardeşlerimiz 300 gündür dünyanın son asırda gördüğü en vahşi katliamlardan birine maruz bırakılıyor. 16 bini çocuk 40 bin masum Filistinli, İsrail barbarlığının kurbanı oldu. Camiler, kiliseler bombalandı. Pazar yerleri, mülteci kampları, hastaneler, okullar, üniversiteler hatta spor alanları hedef alındı" dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları ve yüzbinlerce gönüllü, Hamas Lideri İsmail Haniye'nin vasiyeti üzerine 3 Ağustos'ta Filistin'e destek amacıyla meydanlarda toplandı. Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen STK'lar ve gönüllüler Filistin'de yaşananların son bulması için Ayasofya Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde bayraklar ve dövizlerle meydana akın eden yüzbinlerce kişi, ilahiler ve marşlar okuyarak Filistin'e destek oldu. Mitinge katılanlar arasında Filistin'e Destek Platformu üyesi Bilal Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar da vardı.

Filistin'e destek manifestosu okunarak başlayan etkinlik, Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti. Hamas liderlerinden Talal Nassar'da Ayasofya Meydanı'nda kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Talal Nassar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'in yanında dimdik durdu, bir aslan gibi karşılarına dikildi" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve tüm Türkiye'ye selamlarını iletti.

Filistin davasının her bir Müslümanın davası olduğunu söyleyen Nassar, "O gitti ama bizler onun yolunda Filistin'in fethine kadar yürüyoruz. Buradan Siyonist İsrail'e bir mesajımız var. Sanmayın ki İsmail Haniye'yi şehit etmekle, sanmayın ki Gazze'de ki mazlumları öldürmekle direnişi bitireceksiniz. Bu dava ümmetin omuzlarında yürüyecek. Buradan İsrail'e ve tüm dünyaya mesajımız var. Biz Filistinlileri kimse oradan çıkaramaz" şeklinde konuştu.

"İSMAİL HANİYE, HAYATINI HALKININ ÖZGÜRLÜĞNE ADAMIŞ KAHRAMANDI"

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen "Şehit Haniye'den son çağrı" etkinliğinde konuşan Bilal Erdoğan, İsmail Haniye'nin şehadetinden önceki son davetine koşarak gelip aziz hatırasına sahip çıktıkları için katılımcılara ve etkinliği düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Hain bir suikast sonucu şehit olan Haniye başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle yad ettiklerini belirten Erdoğan, "İsmail Haniye, hayatını halkının özgürlüğüne adamış bir kahramandı. Bu uğurda kendisi ve ailesi nice fedakarlıklar yaptı. Haniye aynı zamanda son ve meşru Filistin seçimlerinin seçilmiş başbakanıydı. 10 aydır ateşkes için, soykırımı bitirmek için, barış için çalışan lider bir siyasetçiydi. İsrail tarafından kahpece hedef alınması, başlı başına İsrail'in barışı istemediğinin, kendi rehinelerini kurtarmak için dahi bir derdinin olmadığının delilidir" diye konuştu.

Bugün sadece Haniye'nin vasiyetini yerine getirmek için değil, aynı zamanda Filistin halkıyla olan dayanışmalarını göstermek için de bir arada olduklarını vurgulayan Bilal Erdoğan, "Gazzeli kardeşlerimiz 300 gündür dünyanın son asırda gördüğü en vahşi katliamlardan birine maruz bırakılıyor. 16 bini çocuk 40 bin masum Filistinli, İsrail barbarlığının kurbanı oldu. Camiler, kiliseler bombalandı. Pazar yerleri, mülteci kampları, hastaneler, okullar, üniversiteler hatta spor alanları hedef alındı" ifadelerini kullandı.

İsrail'in, tüm insanlığın gözleri önünde Gazze'yi dünyanın en büyük çocuk mezarlığına çevirdiğini söyleyen Erdoğan, "Kuvözdeki bebekleri katlettiler. Gıda sırasında bekleyen, hatta sokakta oyun oynayan çocukları bilerek hedef aldılar. Gazetecileri, doktorları acımasızca öldürdüler. İnsanlıktan zerre nasibini almamış bu azgın güruh, insana dair tüm değerleri katletti. İsrail bir terör devleti olduğunu, bölgemizin başına bela olan haydut bir devlet olduğunu bir kez daha gösterdi" şeklinde konuştu.

"SİYONİZM ARTIK SİYONAZİZİM OLARAK ANILACAKTIR"

Filistinlilerin kahramanca direndiğini dile getiren Erdoğan, "Kandan beslenen, kan içmeye doymayan bir canilikle karşı karşıyayız. Bakınız yeryüzünde hiçbir din, böyle bir soykırımı meşrulaştıramaz. Ne kadar sapkın olursa olsun hiçbir ideoloji, masum bir bebeğin hedef alınmasını, çadırlarında uyuyan masum sivillerin yakılarak katledilmesini meşrulaştıramaz. Gazze'de son 300 gün yaşananlar aynen bundan 80 yıl önce Nazilerin elinde toplama kamplarında yaşananlar gibidir. Siyonizm tıpkı nazizm gibi insanlık dışı bir ideolojidir. Tıpkı nazizm gibi insanlığı tehdit eden hastalıklı bir düşüncedir. Siyonizmin maskesi tüm dünyada düşmüştür. Artık siyonizm, siyonazizim olarak anılacaktır. Gazze, tüm insanlığın nasıl bir tehditle yüzleştiğini ortaya koymuştur" dedi.

Türkiye'nin her türlü baskılara rağmen Filistin'in haklı davasının yanında olduğunu belirten Bilal Erdoğan, "Bugüne kadar her şeyi yaptılar, her türlü tehdide başvurdular ama Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni susturamadılar. Milletimiz tüm dünyaya örnek olacak şekilde Filistinli kardeşlerine sahip çıktı. Maddi ve manevi bedel ödeme pahasına mazlumun yanında yer aldı. Milletimiz, İsrail'in emellerine hizmet etmeyi meslek edinmiş bazı satılmışlar dışında, siyasi görüş farkı olmaksızın Filistinli kardeşlerinin yanında yer aldı. Millet ve devlet olarak baskılara boyun eğmedik, zorbalıklar karşısında geri adım atmadık. İsrailli klavye soytarılarının küstahlıklarına asla prim vermedik. Katillerin suçlarını yüzlerine cesaretle haykırmaktan asla çekinmedik. Tüm gücümüzle, tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimize destek olduk" diye konuştu.

Miting sırasında Grup Genç, Mehmet Ali Arslan ve Teymullah ezgilerini ve marşlarını Filistin için seslendirdi. #SonÇağrı ve #LastCall etiketiyle sosyal medyadan duyuruları yapılan ve yoğun coşkuyla gerçekleşen miting, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay'ın yaptığı dua ve akşam namazı ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Vali Gül, İstanbul Havalimanı'ndaki Geri Gönderme Merkezleri'ni ziyaret etti

İstanbul Haberleri Haberleri