Avcılar'da hasarlı bina kontrollü yıkıldı

İstanbul Avcılar'da kolon ve kirişlerinde kesikler olan ve inşaat demiri korozyona uğrayan 6 katlı apartman kentsel dönüşüm kapsamında kontrollü şekilde yıkıldı.

Merkez Mahallesi Cami Sokak'ta bulunan 6 katlı binanın zemininde bulunan dükkanlardan biri 1 Kasım 2022 tarihinde Nursel Keklik tarafından kiralandı. Keklik, geçen sene Mart ayında iş yerini sigortalatmak istedi. İnceleme için gelen sigorta çalışanları binanın bodrum katındaki kolonlarda deniz kumu kullanıldığını, betonun dağıldığını ve demirlerin korozyona uğradığını belirledi. Keklik, iş yerini tahliye etmeye karar verdi, iş yeri sahibi ise kira sözleşmesindeki sürenin dolmadığını savunarak dava açtı. Binayı incelemek için gelen Avcılar Belediyesi uzmanları, binanın kolonlarında çatlaklar bulunduğunu, bodrumda 3 kirişin su borusu geçirilmek için kesildiğini, beton ve demirlerin dokunulduğunda dağıldığını tespit etti. Ekipler, binanın boşaltılarak kentsel dönüşüm sürecine alınması için binadaki hak sahiplerine tebligat yaptı. İşlemler 16 ay sonra tamamlandı ve binanın yıkımına başlandı. Yıkımına dün başlanan bina bugün kontrollü şekilde yıkıldı.

Müteahhit Şevki Çapoğlu, çürük olduğu belirlenen binanın yıkımına başladıklarını belirterek, "Oldukça sıkıntılıydı. Bir yılda yıkım kararı alındı. 10 daire 3 dükkân yerine 20 daire 4 dükkan yapacağız. Kolonlarının kesik olduğunu söylüyorlar. Yıkım kararı alındı. Güzel şeyler olacak inşallah" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Patlayan lastiği değiştirmek için aracını yol kenarına çekti, otomobil çarpmasıyla öldü
Edirne'de kadın cinayeti...Tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürdü: Sosyal medya paylaşımı dikkat çekti
Polisten kaçan bıçaklı şüpheli çöp konteynerinde yakalandı: 'Ablamı taciz ettiler'

İstanbul Haberleri Haberleri