Avcılar'da engelli ve yakınlarından bandolu yürüyüş

Avcılar'da engelliler ve yakınları sorunlarını dile getirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bandolu yürüyüş gerçekleştirdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Avcılar Şubesi, özel bir kolejin bando takımı ile Marmara Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. Engelli ve yakınları, "Engel olma, destek ol" sloganlarıyla Havuz Meydanı'na kadar yürüdü. Çevredekilerin de ilgi gösterdiği yürüyüşün sonunda Türkiye Sakatlar Derneği Avcılar Şube Başkanı Aylin Boynikoğlu basın açıklaması yaptı.

"ENGELLERDEN ARINMIŞ, EŞİT VE ERİŞİLEBİLİR BİR DÜNYA BİZİM İÇİN DE GELECEKTİR"

Türkiye'de uzun yıllardır 10-16 Mayıs tarihleri arasında "Engelliler Haftası" adı altında çeşitli etkinliklerle toplumda farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirtilen Boynikoğlu, "Üzülerek görmekteyiz ki, engellilere yönelik bakış ve yaklaşım konuları yalnızca böyle günlerde ele almak ve sonrasında ise rafa kaldırmaktan ibarettir. Yıllardır dile getirilmesine, bizler tarafından anlatılmaya çalışılmasına rağmen aynı sorunlar, sorun olarak kalmaya devam etmekte, çözümler ertelenmekte veya uygulanmamaktadır. İnanıyoruz ki, engellerden arınmış, eşit ve erişilebilir bir dünya bizim için de gelecektir. Birleşmiş Milletler'in artık temel bir ilkesine dönüşen "İnsana yaraşır" bir yaşam için gereken adımlar mutlaka atılmalı ve engellilerin insanca yaşama hakkı hayata geçirilmelidir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

'Harçlık' tartışması cinayetle sonuçlandı: Kızını öldüren torunundan şikayetçi olmadı
Kötü koku ekipleri harekete geçirdi: Evden 4,7 ton çöp çıktı
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze Türkiye'de: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı

İstanbul Haberleri Haberleri