Avcılar'da 17 Ağustos depremi unutulmadı!

İstanbul'un Avcılar ilçesinde büyük bir hasara yol açan 17 Ağustos Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler anıldı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar Avcılar’da düzenlenen etkinliklerde hatırlandı.

BAŞKAN ÇAYKARA: “UNUTMUYOR, UNUTTURMUYORUZ"

17 Ağustos 1999’da gerçekleşen Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Avcılar’da hayatını kaybedenler unutulmadı. Avcılar Belediyesi, Avcılar Kent Konseyi ve Mahalle Afet Gönüllüleri-MAG işbirliğiyle düzenlenen etkinliklerde kayıplar anıldı. Etkinliklerin ilk adresi Barış Manço Kültür Merkeziydi. “Güçlendirilmiş Avcılar, Güvenli Yarınlar İçin Unutmuyor, Unutturmuyoruz!” sloganıyla düzenlenen deprem paneline halkın ilgisi yoğundu. Panelde deprem uzmanları deprem ile ilgili birikimlerini katılımcılara aktararak deprem öncesi alınması gereken hazırlıkları, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. Risk yönetimi, kentsel dönüşüm ve toplum temelli afet müdahale planlarının konuşulduğu etkinlikte Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara Avcılar’daki deprem hazırlıklarını anlattı. Etkinliğin finalinde; teorik ve saha eğitimlerini başarıyla tamamlayan MAG AME 14. dönem kursiyerlerine sertifikaları verildi.

SAAT: 03.02’DE ANMA

17 Ağustos Depremi'nde Avcılar'da yıkılan 28 binanın enkazında hayatını kaybeden 246 kişi, felaketin 25'nci yıl dönümünde depremin meydana geldiği saat olan 03.02'de anıldı. Anma programına katılan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Belediye Başkan Yardımcıları, Avcılar Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, CHP Avcılar İlçe Başkanı Selçuk Gök, Avcılar Kent Konseyi Başkanı, MAG ekipleri,belediye personelleri ve birçok Avcılarlı Marmara Caddesi Havuz Meydanı’ndan başlayarak ellerinde meşalelerle Avcılar Deprem Anıtı’na yürüyüş düzenledi. Deprem Anıtı önünde 1 dakikalık saygı duruşunun ardından kayıplar için mumlar yakıldı, anıta karanfil bırakıldı.

"GÜÇLENDİRİLMİŞ AVCILAR, GÜÇLÜ YARINLAR"

Depremi Avcıların ve İstanbul’un gündeminden çıkarmak için çok çalışacaklarını belirten Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara: “ Son 20 yılda çok zaman kaybedildi, deprem siyasete alet edildi. Afetler bu ülkenin kaderi olamaz. El birliğiyle siyasetin olmadığı bir ortak akılla bu afetlerin hüsran olmamasını sağlayabiliriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İle ortak çalışmalarımız devam ediyor. Deprem her zaman var olacak ama bizler bunun üstesinden gelmek için yerel yöneticiler olarak elimizden geleni yapacağız. Son yıllarda ilçemiz kentsel dönüşüm atılımı yaparak bu işin altına elini koymuştur. Afet İşleri Müdürlüğümüz ile bunların üstesinden geleceğiz. O anı yüreğinde yaşamış her şeyini hissetmiş bir kadromuz var. Bizler, kaybettiğimiz komşularımızı unutmayacağız ve bir daha canımız yanmasın diye Güçlendirilmiş Avcılar için çok çalışacağız. “dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri Haberleri