Ataşehir'de okul çevresinde denetim yapıldı: Araçlar didik arandı

İstanbul'da 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının açılması dolayısıyla, polis ekipleri, okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması amacıyla denetim gerçekleştirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi koordinasyonunda birçok birimin katılımıyla, Ataşehir, Kadıköy, Esenler, Pendik, Bağcılar, Fatih, Esenyurt, Kağıthane, Şişli ve Ümraniye'deki okulların çevresinde denetim gerçekleştirildi. Denetime, asayiş, trafik, önleyici hizmetler ve mobil okul timleri katıldı. Denetim noktalarından biri de Ataşehir'de bulunan Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ydi. Birçok kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapan ekipler, şüpheli gördükleri araçları da durdurarak didik didik aradı. Ekipler ayrıca, okulların önündeki trafik akışını yönlendirip güvenliği sağladı.

'DENETİMLER SUÇU AZALTIYOR, HER GÜN OLMALI'

Öğrencisini okula getiren Burcu Yeşilyurt Akkaya, "Bugün okulun ilk günü. Eğitim önce ailede başladı, şimdide çocuğumuzun iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Ekipler denetim yapıyorlar okul önünde. Buda çok hoşumuza gidiyor. Denetimler en azından suçu azaltıyor. Her gün olmalı" diye konuştu. Denetimden memnun olduğunu söyleyen Mevlüde Kaan ise "Çocuklarımız için buradalar, hepsine çok teşekkür ediyorum. Çoluk çocuk çok savunmasız, anne babalar bir yere kadar... Bütün görevlilere kolaylıklar diliyorum" dedi.

Öğrencilerin ve okul çevrelerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin devam edeceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

O belediyeden üniversite öğrencilerine destek
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Ekrem İmamoğlu'nun acı günü: Üsteğmen akrabası Ömer Fatih Ayar şehit düştü

İstanbul Haberleri Haberleri