Apartmandaki inşaat hatası bitişikteki hafriyat çalışması sırasında ortaya çıktı

Bahçelievler'de 2 yıl önce yapımı tamamlanan binanın kolonlarındaki inşaat hatası, bitişikte bulunan arsadaki hafriyat çalışmaları sırasında ortaya çıktı.

Bahçelievler'de 2 yıl önce yapımı tamamlan binanın kolonlarındaki inşaat hatası, bitişikte bulunan arsadaki hafriyat çalışmaları sırasında ortaya çıktı. Zabıta ekiplerinin müdahalesiyle hafriyat çalışmaları durduruldu ve binada kapsamlı inceleme başlatıldı.

Bahçelievler Fevzi Çakmak Mahallesi Nene Hatun Sokak'ta bulunan bir arsada yeni bina yapımı için hafriyat çalışmalarına başlandı. Bir süre devam eden çalışmaların ardından arsanın bitişiğindeki binada oturanlar ise kendi binalarında bulunan inşaat hatasını tespit etti. Henüz 2 yıllık olan binanın temel kolonlarının çarpık olduğu ve üst-alt dengesinin bulunmadığı görüldü. Binada yaşayanlar Bahçelievler Belediyesi'ne durumu bildirip yardım talep etti. Bunun üzerine bölgeye teknik inceleme ekibi ve zabıta ekipleri gönderildi. Teknik ekip tarafından yapılan ön incelemede, 2 yıllık binanın inşaatı sırasında hata yapıldığı tespit edilip detaylı teknik inceleme için çalışma başlatılacağı bilgisi verildi.

"TAŞINIRKEN, YENİ OLDUĞU İÇİN SAĞLAM BİNA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

Binada kiracı olarak kalan Meryem Taşoğlu, "Biz eski binamız kötü olduğu için, sonuçta büyük bir deprem olacak bunu hepimiz biliyoruz, buraya taşındık. Taşınırken de sorgulamıştım ama yeni olduğu için sağlam bir bina olduğunu söylediler bize. Yaklaşık bir buçuk yıldır burada oturuyoruz, bizden önce boştu. Bu sabah kazı esnasında yandaki temelin altında kalan kısmın aslında sorunlu olduğu ortaya çıktı. Kolonun yarısı dışta kalıyor ve bu bir sorun teşkil ediyor aslında. En ufak bir sarsıntıda bile yıkılabilme ihtimali söz konusuymuş. Bununla ilgili ev sahibimize ulaştık ama şu an kendisi bize ulaşamadı. Müteahhitle de ilgili statik projeleri almak için başvurduk ama henüz kendisine de ulaşamadık" dedi.

"BU FOTOĞRAFIN ARDINDAN HERKES TAŞINMAYI DÜŞÜNDÜ"

Binalarındaki sorunu hafriyat ekipleri sayesinde fark ettiklerini ifade eden Taşoğlu, "Sabah kendilerine de söyledim, bizim için bir tehlike oluşturuyorsa durmalarını istedim ama etmediğini söylediler ve devam ettiler çalışmaya. Aslında onların da bir suçu yok, kendi işlerini yapıyorlar ve bu sorunu ortaya çıkaranlar da onlar. Bu yapılış aşamasında altta kalan kısım çapraz bir şekilde gelmiş, düz gelmesi gerekiyormuş. Bunu yapan kalfa sorunlu yapmış ve inşaat firması da denetlemediği için böyle bir sorun ortaya çıkmış. Şu an 7 aile yaşıyor, çoğunda çocuklu aileler de var. En üst katında biz yaşıyoruz, orası tek daire üzerine. Bu fotoğraf Whatsapp grubuna atıldıktan sonra herkes taşınmayı düşündü. Bununla ilgili toplantı yapmaya karar verdiler" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

31 Mayıs 2024 İstanbul hava durumu, bugün hava nasıl olacak?
30 Mayıs 2024 İstanbul Su Kesintisi, Damacanaları hazırlayın bazı ilçeler saatlerce susuz kalacak!

İstanbul Haberleri Haberleri