AKOM'dan 'tehlikeli sıcaklık' uyarısı: 'Ölçülenden 5-10 derece daha fazla hissedilecek'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'dan İstanbullulara 'tehlikeli sıcaklık' uyarısı geldi. AKOM 4 ilçeye dikkat çekerek hissedilen sıcaklıkların tehlikeli olarak belirlenen değerlere ulaştığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgası etkili olmaya devam edeceğini paylaştı.

AKOM sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hafta başına kadar bölgede etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceğinin öngörüldüğünü ve yüksek nem oranları (yüzde 50-95) ile birlikte sıcaklıkların ölçülenden 5-10 derece daha fazla hissedileceğini kaydetti.

Tehlikeli değerlere ulaştı

Sıcaklık ve nem oranların en yüksek ölçüldüğü Kartal, Kadıköy, Florya ve Beylikdüzü gibi güney sahillerinde hissedilen sıcaklıkların tehlikeli olarak belirlenen değerlere (42 derece ve üzeri) ulaştığı ifade edildi.

Aşırı sıcaklıkların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için uyarıda bulunulurken güneşli ortamda bulunmamalarının sağlık açısından faydalı olacağı vurgulandı.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 22 Temmuz Pazartesi gününe kadar mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde olacağı aktarılan açıklamada, 23 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında da sıcaklığı mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği kaydedildi.

AKOM şu açıklamayı yaptı:

İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgası etkili olmaya devam ediyor. Hafta başına (pazartesi) kadar bölgemizde etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği öngörülürken yüksek nem oranları (yüzde 50-95) ile birlikte sıcaklıklar ölçülenden 5-10 derece daha fazla hissedilecek.

Özellikle sıcaklık ve nem oranı yüksek güney sahillerimizde hissedilen sıcaklıkların sağlık açısından tehlikeli olarak belirlenen değerlere (42 derece ve üzeri) ulaştığı gözlenmektedir.

Aşırı sıcaklıkların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın güneşli ortamda bulunmamaları sağlık açısından faydalı olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Büyükçekmece sahilinde iki grup birbirine girdi!
Tekirdağ'da cinayete karışan emekli polis, polisten kaçarken intihar etti
Diyarbakır’da feci kaza...Otomobil şarampole devrildi: Baba öldü, anne ve oğlu yaralandı

İstanbul Haberleri Haberleri