AKOM'dan İstanbul'lulara uyarı! Sağanak yağış etkisini arttıracak 4 Temmuz 2024 Perşembe

İstanbul'da sabah saatleri bazı ilçelerde etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağış nedeniyle AKOM'dan önemli uyarılar geldi. Yapılan uyarıya göre sağanak yağış akşam saatlerinde etkisini arttırması bekleniyor.

İstanbul'da sabah saatleri bazı ilçelerde görülen sağanak yağış sonrası İBB Afet İşleri Daire Başkanlığı AKOM'dan kritik uyarılar geldi. Buna göre İstanbul'da akşam saatleri sağanak yağış yeniden yüzünü göstererek şiddetini arttırması bekleniyor.

O ilçeler dikkat! İş çıkışı saatinde yağmura yakalanabilirsiniz

AKOM tarafından yapılan uyarıya göre İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağışın 4 Temmuz 2024 Perşembe akşamı saat 18:00'dan sonra başlaması bekleniyor. Özellikle Beykoz ve Şile ilçelerinde görülen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun gün boyu Anadolu Yakası'nda aralıklarla etkisini göstermesi bekleniyor. Cuma günü öğle saatlerine kadar devam edecek yağışlar; Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde kuvvetli olarak görülecek hayatı olumsuz etkileyebilir.

Avrupa Yakası'nda ise kuzeyde kalan ilçelerinde Sarıyer ve Eyüpsultan’da sağanak yağış kuvvetli olarak görülecek. Sağanak yağmurun bölgesel olarak kısa süreli göllenmeye neden olabileceği tahmin edilirken yağışların saatte 20 ila 45 kg yağmur düşmesi öngörülüyor.

Su baskınlarına dikkat!

AKOM'dan yapılan uyarıya göre kuvvetli görülecek sağanak yağış nedeniyle sokak ve caddelerde göllenme, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarının yaşanabileceğini konusunda uyarı verildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle AKOM yetkilileri tarafından vatandaşlara trafikte dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sigaraya bugünden itibaren dev zam! Güncel Temmuz 2024 sigara fiyatları kaç TL? 4 Temmuz 2024
İstanbullular 5 Temmuz 2024 Cuma gününe dikkat! Kuvvetli sağanak yağış geliyor, ilçe ilçe hava durumu açıklandı
Beylikdüzü'ne 3 yeni İETT hattı geliyor!

İstanbul Haberleri Haberleri