AK Partili Aktaa'dan Kadınlar Plajı tepkisi: "İkna odalarını hatırlattılar!"

Ak Partili Şeyma Aktaa, Silivri Selimpaşa Kadın Plajı’nın kapatılmasına çok sert tepki gösterdi.

CHP’nin göreve gelir gelmez ilk müdahaleyi kadınlar plajına ait plajlara yaptığını belirten Aktaa, Belediye Başkanı Balcıoğlu'nun kadınlara hizmet vermemek için mazeret ürettiğini ileri sürdü. “Bu zihniyete değerlerimizi anlatmak ne kadar zor” diyen Aktaa, “Başkanın ağzından çıkanlar bana ikna odalarını hatırlattı. Şu an aynı kafa ikna odası kuramıyor ama müdahale etme yetkisinde olan alana müdahale ediyor” ifadelerini kullandı

CHP'li Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun göreve geldikten sonra Selimpaşa Kadınlar Plajı'nı kapatması İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu. Kapatma kararı hakkında açıklamalarda bulunan Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu Üyesi Ak Partili Şeyma Aktaa, “Bora Balcıoğlu bu kapatmanın kadınları özgürleştirdiğini söyledi ve bu bizim İBB meclisinde de gündem oldu. Silivri Belediye Başkanı yasa filan dedi ama oysaki ilçe meclisinde kadınlar plajını kapatma niyetini oldukça net açıklamıştı. Yani söylediği sebepler kadınlara hizmeti vermemek için bir mazeret. Madem öyleyse belli kapasite randevu ile vatandaşları alan tüm belediye plajları, İBB’ninkiler dahil kapatılmalı, hatta engelli kampımızda kapatılmalı” dedi.

Atatürk'ü de dahil etti!

Eleştirilerini sürdüren Aktaa, “Böylelikle her alanda kadınlar erkeklerin yanında olacakmış. Zaten kadınlar plajının olması bir ayrıştırmaymış. Kadınlar plajını savunmak da kadınları korumak değil aslında bir sınırlamaymış. Kadınlarımızı sınırlamak isteyenlerle sonuna kadar mücadele edecekmiş. Konuyu Afganistan, Arabistan ve İran’a bağlayarak bir de mevzuya Atatürk’ü dahil edip, bu akıl tutulmasına cila çekiyor. Yalnız unutmadan bir detay daha, benim annem de umreye gitti diye ekliyor. Bu ekleme çok önemli tabi. Açıkcası ben annenizle konuşmak isterdim. Bir kadınlar plajına arkadaşlarınızla gitmekten keyif alır mısınız? Hiç Silivri kadınlar plajını görmüş müydünüz? Diye sorardım. Niye bunu da dile getirdiğinizi anlayamadım açıkcası. Kadınlara verilen bir hizmete karşı olmanız ve kaldırmanızın ilişkisini kuramadım” diye konuştu.

Düpedüz sınırlandırma!

“Bu zihniyet karşısında değerlerimizi anlatmak ne kadar zor” didyen Aktaa, “Başkanın ağzından çıkanlar bana ikna odalarını hatırlattı. Üniversiteyi kazanmış belki binbir zorlukla okuyan, çoğu Anadolu’dan gelen kızları okullarından, mesleklerinden ettikleri ve türlü psikolojik işkencelere maruz bıraktıkları o ikna odalarını. Orada da böyle söyleniyordu ya… Zorla kapatılmışlar, örümcek kafalılar, özgürleştirilmesi gerekenler! Tırnak içinde özgürleştirme adı altında haklarını, tercihlerini, kazanımlarını yok etme baskısı. Şu an aynı kafa ikna odası kuramıyor ama müdahale etme yetkisinde olan alana müdahale ediyor. Hem de hiç beklemeden. Seçimden 2 ay sonra ilk işlerinden biri. Bu özgürleştirmek değil düpedüz kadınları sınırlandırmaktır sayın başkan. Siz kadınları sınırlandıranlarla mücadele edeceğinizi söylemişsiniz. Kadınların asıl mücadele etmesi gereken kişi sizsiniz” tepkisini gösterdi.

Bir mahremiyet alanı!

Kadınlar için asıl özgürlüğün İstanbul sahillerinde bir plajlarının olması olduğunu ifade eden Aktaa, “Ve bunun kadın açısından ve değerlerimiz açısından bakarsak aslında dindarlıkla da tamamen ilişkisi yoktur. Bizim insanımızın büyük çoğunluğunun zaten rahatsızlık duymayacağı ve bu plajlar açıldıkça da memnun olduğunu, kadınların dindar olsun ya da olmasın tercih ettiği, kadınlara değer veren bir belediye hizmetidir kadınlar plajı. Dindar olsun ya da olmasın birçok kadın için kadınlar plajı; bir zevk, bir mahremiyet alanı, bir rahatlık yeridir. Farklı kültür ve ideolojiden birçok kadın, kadınlar plajını tercih edebilir. Hatta arkadaş grupları ile çocukları ile burada buluşur. Keyifli vakit geçirir. Siz gitmediğiniz için bilmiyor olabilirsiniz” dedi.

MATİNELERİ DE YASAKLAYIN!

AK Parti Meclis Üyesi Şeyma Aktaa, konuşmasının sonunda, “İnşallah Şile ve Eyüp belediyelerimizin önceki dönemlerde yaptığı plajlardaki kadın günleri de azaltılmaz. Plajlar kapatılmaz. Kadınlarımız istedikleri gibi denize girerler. İstanbul sahillerinin keyfini çıkarırlar” dedi. Aktaa, “Kadınlar plajını kapatan Silivri Belediye Başkanı ve onun gibi düşünenler bu anlayışla hayata bakıyorsa ve her yerde kadın ve erkeklerin mutlaka beraber olmasını özgürlük zannediyorsa, kadınlar matinesi, kadınlar hamamını da bir sınırlandırma olarak görüyorlar anladığım kadarıyla.

Şu an Silivri’de, Beykoz’da CHP’nin kadınları özgürleştirme projesi kapsamında artık kadın matineleri, kına geceleri ve kadınlar hamamı da tehlikede diye belirtmek istiyorum. Erkeklerle beraber bu eğlenceleri yapmazsanız özgür değilsiniz diye karşımıza çıkabilirler” eleştirisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

TÜGVA'nın Filistin temalı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Bahçeli'nin yüzük paylaşımında gönderme mi yapıldı: MHP'li Yalçın yanıtladı
TSK Personeline İlişkin Kanun Meclis'te kabul edildi

İstanbul Haberleri Haberleri