Ahmet Özer: Kimsesizlerin kimsesiyiz, sesi çıkmayanların sesiyiz

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer bu kez aşevi yemek dağıtım merkezleri açarak sıcak yemekleri ihtiyaç sahipleri ile buluşturdu.

BARIŞ KIŞ- Esenyurt Belediyesi ‘İstiklâl Aşevi Yemek Dağıtım Noktası’ hizmete açıldı. Açılışını Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in gerçekleştirdiği dağıtım noktasında, cuma namazı çıkışı vatandaşlara ilk yemek dağıtıldı. Her gün 1000 kişilik üç çeşit sıcak yemek desteği sunulacak merkezin açılışına Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, DEM Parti Esenyurt İlçe Eş Başkanı Abdullah Arınan, CHP Esenyurt Kadın Kolları Başkanı Semra Kahraman, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasında sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yapan Başkan Ahmet Özer; “Herkesin bu ülkede insanlık onuruna yakışır bir düzeyde yaşama hakkı var. Herkese iş ve aş desteği sağlayamıyorsanız bile hayata geçireceğiniz projelerle onlara el uzatmak durumundasınız.” açıklamasında bulundu.

7 noktada daha açacağız

Esenyurt genelinde aşevi yemek dağıtım noktalarının sayısını peyderpey artırarak çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Başkan Özer; “Göreve gelir gelmez en önemsediğimiz işlerin başında sosyal belediyecilik anlayışı geliyor. Aslında bunlar sosyal devletin işi. Dolayısıyla yerel yönetimler sosyal devletin eksik bıraktığı yerde halkın imdadına koşabilmek için sorumluluk yüklenmek durumundadırlar. Onlara kanunla verilmiş böyle bir görev yok, ancak halkın seçtiği belediye başkanı onların her türlü sorunu ile ilgilenmek durumundadır. Asfalt yapıyoruz, bordür döşüyoruz, park yapıyoruz ama şunu da biliyoruz: Akşam evine ekmek götüremeyen binlerin, on binlerin olduğu bir ilçede yaşıyoruz. Bunun için günlük kapasitesi 15 bin olan bir aşevinin açılışını yaptık. Daha sonraki zamanlarda bu aşevindeki kapasiteyi 30 bine, 40 bine kadar artıracağız. Altyapımız buna uygun. Fakat bu aşevi biliyorsunuz belediyemizin yanında bulunan Yıldız Camii'nin hemen altında. Belki herkes oraya gelemez düşüncesiyle biz halkın ayağına gidelim, yemeklerini biz götürelim istedik. Bu nedenle çeşitli mahallelerde halkımızın yemek yiyebileceği merkezler açıyoruz. Bugün burada, İstiklâl Mahallemizde ilkini açıyoruz. Ardından yedi noktada daha sıcak yemek dağıtım merkezi açacağız. Bunların yanında sahada görev yapan 2 adet mobil aracımız, yemek dağıtan servislerimiz var. İlerleyen zamanlarda gücümüz oranında bunları peyderpey artırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kimsesizlerin kimsesi olacağız

Konuşmasında her vatandaşın insanlık onuruna yakışır bir biçimde yaşaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Özer; “Bugün açılışını yaptığımız merkez 263 m² büyüklüğünde kapalı bir alan. Bu merkezde her gün 1000 kişiye sıcak yemek ikram edeceğiz. Ve bu hizmeti tamamen ücretsiz olarak yerine getireceğiz. Bugün etin kilosu bin liraya dayanmış durumda maalesef. Emeklilerin maaşı 10 bin lira. Bir insan bir lokantaya girip bir et yemeği yiyip çıktığı zaman 700-800 lira hesapla karşılaşıyor. Herkesin bu ülkede insanlık onuruna yakışır bir düzeyde yaşama hakkı var. Herkese iş ve aş sağlayamıyorsanız bile onlara el uzatmak durumundasınız. Mustafa Kemal Atatürk ne demişti; ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.’ Kimsesizlerin kimsesi olacaksak, sesini çıkmayanların sesi olacaksak bunu pratikte uygulamamız lazım. Evet, biz buradan haykırıyoruz, söylüyoruz: Biz Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları kimsesizlerin kimsesiyiz, sesi çıkmayanların sesiyiz!” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

CHP Kadın Kolları Kurultayı öncesi üç adaydan ortak açıklama: 'Aslolan partimizin iktidar yürüyüşüdür'
16 yaşındaki milli yüzücü Kuzey Tunçelli'den tarihi başarı: Finale kalan ilk Türk sporcu oldu
Nevşehir'de otomobille çarpışan motosikletli öldü: Sürücü gözaltına alındı

İstanbul Haberleri Haberleri